POMAŽE DECI: Nepalka proglašena herojem godine!

U Nepalu je broj mesta u sirotištima prilično mali, zbog čega deca zatvorenika za koju ne može da se nađe staratelj, takođe, završe u zatvoru. Pušpa Basnet (29) odlučna je u svojoj nameri da toj deci pruži drugu opciju

  • 0

Pušpa Basnet, Nepalka koja pomaže deci koja završe u zatvoru zato što su im roditelji osuđeni za neki zločin proglašena je u Los Anđelesu od strane CNN-a za Heroja godine za 2012.

Naime, Nepal je jedna od najsiromašnijih zemlja na svetu i broj mesta u sirotištima je prilično mali, zbog čega deca zatvorenika za koju ne može da se nađe staratelj, takođe, završe u zatvoru. Pušpa Basnet (29) je odlučna u svojoj nameri toj deci pruži drugu opciju, javlja Si-En-En.

U Katmanduu je otvorila dom u kome je deci osigurano obrazovanje, ali pre svega hrana, medicinske potrepštine i šansa da žive normalnim životom. Takođe, ona vodi dnevni program za decu koja su premlada da bi bila odvojena od svojih roditelja.

- Ova deca nisu ništa skrivila, već su jednostavno ulovljena u nešto što ne razumeju. Želimo da u saradnji sa našom Vladom postignemo da nijedno dete koje to nije zaslužilo ne mora da bude u zatvoru. Oni zaslužuju bolju budućnost - izjavila je Pušpa u najavi za događanje.

Od 2005. godine Basnet je pomogla više od 140 dece kroz svoju neprofitnu organizaciju.

Za heroja godine izabrana je devetonedeljnim javnim glasanjem na ovoj svetskoj informativnoj mreži, a ovo priznanje donosi joj i 250.000 dolara koje će joj omogućiti da lakše nastavi sa onim što radi. Već je dobila 50.000 dolara zajedno sa drugih devet dobročinitelja koji su takođe bili nominovani za ovu titulu.

- Sve ću vas izbaviti iz zatvora i svi ćete doći meni. Ovo je za moju decu i za moju zemlju. Hvala svima koji su glasali za mene i verovali u moj san - poručila je Basnet primajući nagradu.

(M. B. / Izvor: Index.hr / Foto: Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA