REZULTAT ISTRAGE: Major Savić poginuo zbog tehničkog kvara na "lasti" (VIDEO)

General-major Ranko Živak kaže da je školski avion "lasta" pao u Novoj Pazovi usled tehničkog kvara, kada je poginuo major avijacije Goran Savić

  • 0

Školski avion "lasta", koji se srušio 26. septembra u Novoj Pazovi i u čijem udesu je poginuo major Goran Savić, pao je zbog tehničkog kvara, rekao je general major Ranko Živak.

Komandant vazduhoplovstva i PVO general major Ranko Živak rekao je da je tehnički kvar uzrok udesa školskog aviona "lasta" pri čijem je padu 26. septembra u Novoj Pazovi poginuo major Goran Savić.

Prema rečima Živaka, u toku je tehnička analiza koju sprovodi posebna komisija.

Govoreći o avionu "lasta", Živak je istakao da će komisija, posle analize strukture materijala, dimenzija i karakteristika, utvrditi šta je potrebno uraditi da se taj deo aviona reprojektuje, doradi i ojača.

Zahvaljujući nesebičnom i požrtvovanom reakcijom, major Goran Savić žrtvovao je svoj život i ostao u padajućem avionu "lasta" usmeravajući ga kako bi izbegao dodatne ljudske žrtve.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA