TRAJKOVIĆ: Puštanje Mišića je sramota za državu!

Bivši žandarm, koga je navijač Crvene zvezde Uroš Mišić napao upaljenom bakljom, poručuje da je Mišić izašao kao pobednik jer ga je vlast nagradila, dok će on ostati invalid do kraja života

  • 10

Vlast je Mišića nagradila. On je sada izašao kao pobednik, a ja ću do kraja života ostati invalid, kaže bivši žandarm Nebojša Trajković posle puštanja navijača Crvene Zvezde Uroša Mišića na slobodu.

U optužnici na osnovu koje je doneta prvobitna presuda navedeno je da je Trajković bio napadnut upaljenom signalnom bakljom koja gori temperaturom od 1.000 stepeni, o čemu postoji i video-snimak.

- Kako da oslobodite čoveka koji vas ubija, bode, koji vas pali? Hteli su da me upale, da izgorim kao sveća? I kako ja sada da se pomirim sa njegovim oslobađanjem? Kakva je to država? Da pustiš onoga koji je nekoga svesno zapalio, uništio mu život, i njemu i njegovoj porodici. Pored mene pati cela moja porodica. Ja na tom stadionu nisam bio radi sebe, nego radi interesa države. Država sada trči da pomogne istoj toj Crvenoj zvezdi, a nikada se nije pitala, gde je Nebojša, kako mu je. Kako taj čovek živi? Nemam više ništa da kažem - kazao je Trajković, i dodao:

- Ja samo mogu da dam poruku za moje kolege: čuvajte sebe, čuvajte svoju porodicu... Samo jedan dan će da vas spomenu, i nikada više, ostaviće vas na cedilu, da vas voda odnese... I bićete dobri kao samo naliv-pero, dok piše, piše, a posle će da vas bace - kaže za B92 Trajković, dodajući da državu treba da je sramota.

Mišić je na prvom suđenju u septembru 2008. bio osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a kazna mu je kasnije prepolovljena. Vrhovni kasacioni sud je u martu ove godine potvrdio pravosnažnu presudu kojom je Mišić osuđen na pet i po godina.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neimenovana

    4. decembar 2012 | 21:46

    to je Srbija i to samo u Srbiji moze da se desi... sramota, jako je zalosno, Ali pre svega istinito... a kad ih normalan Sud u hagu osudi djavo im je kriv... to sto je on uradio Nije covek neg je monstrum... zalosno sto ce takva osoba ponovo setati ulicom..

  • Драган

    4. decembar 2012 | 22:33

    Држава је само ријеч мој Небојша, ништа више. Погледај шта се десило нама у Републици Српској, животе смо ризиковали за "државу" која нас је данас гурнула у запећак. Ја и моје колеге смо крварили за њу а данас немамо ама баш никаква права. Многе моје колеге су се разбољеле након рата, остали инвалиди и сад им та иста држава даје 100€ пензију.

  • pedja

    4. decembar 2012 | 23:06

    stvarno sramota!gde je dacic da nam objasni ovo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA