USKORO: Crna Gora i Kosovo razmenjuju ambasadore

Nacionalna zajednica Crnogoraca na Kosmetu biće priznata u Ustavu Kosova, a imaće i autentične predstavnike u kosovskim institucijama! Uskoro potpisivanje sporazuma o granici

  • 9

Crna Gora i Kosovo razmeniće uskoro ambasadore čime će uspostaviti pune diplomatske odnose, najavili su predsednik Crne Gore Filip Vujanović i predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

Vujanović i Jahjaga rekli su da će crnogorska nacionalna zajednica na Kosmetu u najskorije vreme dobiti ustavnu verifikaciju, čime će ispuniti uslov Podgorice za razmenu ambasadora.

Nacionalna zajednica Crnogoraca na Kosmetu biće priznata u Ustavu Kosova, a imaće i autentične predstavnike u kosovskim institucijama. Nakon toga, a verujem da će se to i desiti u najskorije vreme, doći će do razmene ambasadora izjavio je Vujanović.

On je rekao da između Crne Gore i Kosmeta nema otvorenih pitanja i da se uskoro može očekivati potpisivanje sporazuma o granici. Jahtjaga je navela da je pitanje statusa Crnogoraca na Kosmetu ušlo u skupštinsku proceduru, ocenjujući da će ta tema biti rešena ubrzo

- Taj proces je pri samom kraju i očekujem da odmah nakon toga dođe i do razmene ambasadora - navela je ona.

Vujanović i Jahjaga su u Budvi učestvovali na Četvrtom regionalnom sastanku kome su prisustvovali i predsednici Makedonije Đorđe Ivanov i Albanije Bujar Nišani.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije došao na ovaj skup.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    6. decembar 2012 | 02:54

    Alo ljudi nemoj te tako mislite vi da smo mi Crnogorci vecinom za nezavisno Kosovo?! Ne pita nas Milo nista,zamalo je gradjanski rat izbio kad su priznali Kosovo,vecina ovdje misli da smo jedan narod,politike nas razdvajaju.

  • Ivan Grozni

    5. decembar 2012 | 20:14

    nasi prijatelji...

  • dusan

    5. decembar 2012 | 20:49

    E svaka cast treba vas sve protrati iz srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA