FILIP CEPTER: Nisam imao dogovor sa Janjuševićem!

Na saslušanju u Višem sudu u Beogradu, biznismen je rekao da nije odobrio niti bio upoznat sa troškovima oko izgradnje vile Zorana Janjuševića na Dedinju

  • 0

Biznismen Filip Cepter(62) rekao je juče na saslušanju u istrazi protiv Zorana Janjuševića da s njim nije imao imao nikakav dogovor, po kojem je novcem preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilište Beograd" opremana Janjuševićeva luksuzna vila u Tolstojevoj 7 na Dedinju.

Time je Cepter osporio Janjuševićevu odbranu, po kojoj Cepter njemu duguje, a ne obrnuto, kako tvrdi tužilaštvo.

- Cepter je tvrdio da nije odobrio, niti potpisao, niti bio upoznat sa troškovima oko izgradnje Janjuševićeve vile - kaže izvor iz Višeg suda u Beogradu, u kojem je Cepter juče svedočio više od dva i po sata.

Na saslušanju Cepter je na veliki broj pitanja odgovorio sa "ne znam", kao i da su neke odluke navodno donošene na "višem korporacijskom nivou". Cepter je, da podsetimo, krajnji vlasnik oštećene firme.

Janjušević je u odbrani tvrdio da mu je Cepter umesto prethodnog dogovora o ustupanju deset odsto vlasništva firme ponudio bonus od 1.250.000 evra i da su se navodno dogovorili da troškove oko izgradnje vile plaća novcem firme i da se te transakcije vode kao pozajmica.

Cepter je, prema tvrdnjama Janjuševića, bio upoznat sa svim troškovima, ali je navodni dogovor "pukao" 2009.godine, kada mu je Cepter rekao da više ne dolazi na posao.

Bizmismen čije je saslušanje od juče odlagano jer sudu i tužilaštvu nije bila poznata njegova adresa u Monaku, gde inače živi, rekao je da je odluku o pridruživanju krivičnom gonjenju Janjuševića prepustio predstavnicima oštećenog preduzeća.

- Rekao je da nije on oštećen, već preduzeće "KLC brodogradilište Beograd - kaže izvor iz tužilaštva.

Navodno je baš po prijavi Filipa Ceptera pokrenuta istraga protiv Janjuševića i bivšeg direktora tog preduzeća Pavla Miljkovića (50), koji se sumnjiče da su oštetili ovo preduzeće za 800.000 evra.

(Lj. V. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA