PROTESTI USPELI: Gradonačelnik Maribora podnosi ostavku!

Gradonačelnik se na ovaj potez, iako je prethodno odbijao da to učini, odlučio i kako bi zaštitio policajce, porodicu i saradnike, javlja slovenačka televizija "Pop"

  • 0

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler, čovek koji se poslednjih nedelja u Sloveniji našao pod lavinom kritika zbog navodnih dokaza o njegovoj umešanosti u korupciju, najavio je da će danas, uprkos prethodnom odbijanju takvog poteza, podneti ostavku kako njegovi sugrađani ne bi trpeli nasilje.

Gradonačelnik se na ovaj potez, prema navodima slovenačke televizije "Pop", odlučio i kako bi zaštitio policajce, porodicu i saradnike.

Optužujući Kanglera za korupciju, Mariborčani su poslednjih nedelja organizovali nekoliko protesta od kojih su najmasovniji bili 26. novembra, uz učešće više od 10.000 građana organizovanih putem društvene mreže Fejsbuk.

U međuvremenu, protesti su se proširili i na ostale gradove. Neredi su, nažalost, postali sastavni deo demonstracija nezadovoljnih građana koji traže ostavke predstavnika vlasti na svim nivoima.

Policija upozorava da se među demonstrante ubacuju ekstremne grupe i huligani koji napadaju pripadnike službe bezbednosti, što povećava stepen rizika kojem su izloženi svi učesnici protesta.

Grupa "nezadovoljnih" na Fejsbuku koja traži Kanglerovu ostavku već broji oko 31.000 osoba, a zahtevi da se povuče eskalirali su zbog nezadovoljstva odlukom gradskih vlasti da privatnoj firmi prepusti naplatu kazni za prebrzu vožnju gradskim saobraćajnicama.

O slučaju "Kangler" oglasio se i slovenački premijer Janez Janša i u razgovoru za katolički Radio "Ognjište" naveo da je telefonom razgovarao sa Kanglerom i saznao da će verovatno podneti ostavku kako bi se sprečila eskalacija nasilja, ali i naglasio da nije uveren da je gradonačelnik Maribora kriv za sve što mu se stavlja na teret.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA