KOMISIJA ZA ZAŠTITU KONKURENCIJE: Odluke Vlade o najnižoj ceni za polaganje vozačkog nezakonite su!

"Propisivanje minimalnih cena stvara klimu u kojoj nastaju zabranjeni dogovori konkurenata, podela tržišta i eliminisanje međusobne konkurencije", mišljenje je Komisije za zaštitu konkurencije

  • 0

Odluke Vlade Srbije o određivanju najniže cene teorijske i praktične obuke kandidata za vozače i najniže cene za polaganje vozačkog ispita su nezakonite i nisu u skladu sa osnovnim načelima slobodne tržišne privrede, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

Ove odluke nisu u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije, navodi Komisija, i ukazuje da primena ove odluke može imati negativne posledice po konkurenciju na tržištu Srbije.

Propisivanje minimalnih cena, prema mišljenju koje je Komisija saopštila na svom sajtu, stvara klimu u kojoj nastaju zabranjeni dogovori konkurenata, podela tržišta i eliminisanje međusobne konkurencije, a može dovesti i do eliminacije cenovne konkurencije, što će naneti štetu korisnicima usluga.

Komisija je na sajtu navela da svoje mišljenje o ovom slučaju iznela i resornom Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u dopisu od 30. oktobra u kojem je iznela stavove o odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA