HIT DANA! Japanci prikazali Tita kao ženu sa "decom" u naručju! (FOTO)

U stripu koji se bavi poznatim diktatorima Josip Broz je prikazan kao majka koja u naručju drži decu koja predstavljaju bivše jugoslovenske republike * Srbija doživotnog predsednika SFRJ grli sa najviše ljubavi

  • 2

Japanu je objavljen strip pod naslovom "Pretvoreni u žene! Biografije svetskih diktatora" u kome su manga umetnici (crtači japanskih stripova) poznate svetske diktatore predstavili kao žene s dugom kosom i u suknjama.

Strip je izdala izdavačka kuća "Ikaros Publications", a na tržištu je od juče. Nisieda, Takeši i Miki Nonohara su umetnici koji potpisuju slike sedamdesetak diktatora koji su obeleželi istoriju u poslednjih sto godina.

Nama je, prirodno, najzanimljiviji prikaz Josipa Broza Tita.

On je predstavljen kao dadilja ili kao majka koja brine o deci. Svako dete koje je nacrtano predstavlja jednu od republika bivše Jugoslavije, tako da svako od njih na sebi ima maramu, šal, mašnu ili traku oko glave s motivima zastava sadašnjih država.

Srbija "Titku", čini se, grli euforično i sa najviše ljubavi, Makedonija deluje zbunjeno, a Hrvatska se nećka.

Od drugih diktatora zanimljivo je pomenuti Kim Džong-ila, koji je predstavljen kao devojka koja nosi široke zelene pantalone i dve duge pletenice, ali i Benita Musolinija, koji nosi crni sako i kratku suknjicu zbog čega izgleda kao školarka.

Adolf Hitler nema brkove, ali zato ima paletu sa bojama i kist, pošto je poznato da je vođa Trećeg rajha voleo slikanje i bio veoma vešt sa kičicom.

Strip, takođe, prikazuje i Sadama Huseina, Fidela Kastra, Omara al-Bašira i mnoge druge.

(M. B. / Izvor: Avaz.ba / Foto: Rotten-k.Livejournal.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбИН

    9. decembar 2012 | 21:26

    А где је овде цар Хирохито?

  • www.genocidninarod.rs

    10. decembar 2012 | 00:12

    A Milošević? Ah, da - on je bio demokratski izabran od naroda Srbije pa smijenjen kad nije ispunio zadatak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA