"SRBIJA U POKRETU": Sat ćutanja zbog korupcije u zdravstvu!

Aktivisti i građani nosili su maske sa flasterima preko usta kako bi poslali poruku javnosti da o korupciji ne sme da se ćuti, zatim su razvili transparent na kojem je pisalo "Tiho tiše, korupcije više"

  • 2

Aktivisti udruženja građana "Srbija u pokretu" obeležili su danas svetski Dan borbe protiv korupcije tihim protestom na platou kod Terazijske česme, pod nazivom "Sat ćutanja zbog korupcije u zdravstvu!".

Aktivisti i građani nosili su maske sa flasterima preko usta kako bi poslali poruku javnosti da o korupciji ne sme da se ćuti, zatim su razvili platno, veliki transparent na kojem je pisalo "Tiho tiše, korupcije više", takođe sa čovekom sa crvenim flasterom preko usta, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Više od 50 aktivista izvelo je performans bez reči kako bi preneli poruku da građani imaju pravo na transparentan rad lekara i da su odlučni u borbi protiv korupcije u zdravstvu.

Na kraju su se svi prisutni potpisali na platno "Tiho tiše, korupcije više".

Izvršna direktorka Pokreta Ana Babović, kako se navodi u saopštenju, izjavila je da se to udruženje već tri godine bavi borbom protiv korupcije u zdravstvu i da je to tema o kojoj ne sme da se ćuti, već mora otvoreno da se govori o problemu da bismo ga rešili.

Takođe, ona je poručila građanima da, ukoliko im traže mito, to treba odmah da prijave nadležnim organima.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: srbijaupokretu.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    9. decembar 2012 | 20:23

    Iako radim u zdravstvu,čudim se a ujedno i "divim" (?!) lekarima koji voze kola od 20 000-30 000 €, stan od 100-200 kvadrata,vikendicu na moru ili u nekom od ekskluzivnih odmarališta uSrbiji,idu na letovanje i zimovanje a imaju platu 700-800 pa nek' je i 1 000€ ! I ja kao tehničar bih voleo da imam makar i deseti deo toga ali je to očigledno privilegija lekara,šefova računovodstva i medicinskih menadžera!

  • alex

    10. decembar 2012 | 15:41

    ta korupcija je kod nas prisutna decenijama,pocev od kesice kafi viskija do sake novca. ali trenutno me interesuje dali jedna sestra[glavna]moze da naredi osoblju da radi 42 sata nedeljno a zakon oradu kaze do 40 casova/nedeljno.o placanju vise sati nista.ko se buni moze da uzme knjizicu i ide,itd..ko je stariji zakon ili sestra.tako je to i sa mitom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA