ZIMA U SRBIJI ODNELA I ČETVRTI ŽIVOT: Dve žene se smrzle u jednom danu!

Živica Rašković (56) iz okoline Bora pošla na tri kilometara udaljenu pojatu, kako bi namirila stoku i povezala voćke, a Ilona Feješ (89) iz mesta Torda pronađena je u svom selu, u srednjem Banatu

  • 0

Dve žene u dva različita kraja Srbije, Živica Živica Rašković (56) iz borskog sela Donja Bela Reka i Ilona Feješ (89) iz mesta Torda, u srednjem Banatu, preminule su za manje od 24 sata od posledica smrzavanja.

Smrt Ilone Feješ potvrdio je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije u Žitištu Dušan Milićev. On je na današnjoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije u Zrenjaninu, rekao da su svi putevi u opštini raščišćeni i da je normalizovano snabdevanje životnim namirnicama koje je bilo otežano prethodna dva dana zbog velikih količina snega i smetova.

Zbog toga će sutra đaci ponovo biti u školskim klupama u opštini Žitište, kao i u Zrenjaninu,Sečnju i Novoj Crnji gde je uvedena vanredna situacija a zbog posledica nevremena danas nije bilo nastave.

Živica Rašković pronađena je jutros mrtva u šumi, nedaleko od sela Donja Bela Reka. Ona se, kako je ustanovljeno, smrzla na putu od pojate do kuće.

Živica je, u nedelju, pošla na tri kilometara udaljenu pojatu, kako bi namirila stoku i povezala voćke. Nije se vratila, a njen suprug Duško je pomislio da je ostala da prespava na pojati.

Međutim, budući da se ni jutros nije vratila, suprug je pošao da je traži i našao je smrznutu u šumi. Pretpostavlja se da se Živici, koja je bolovala od visokog pritiska, slošilo i da je pala u sneg, gde se i smrzla. Kako je utvrđeno, nesrećna žena je doživela infakrt, tako da je to glavni razlog njenog pada i naknadnog smrzavanja.

Podsetimo, prva žrtva je Radivoj M. (60), kojeg je pronašla sestra u kući u naselju Vrbak kod Novog Sada, i on je umro od posledica smrzavanja.

Druga žrtva je Radosava P. (78) iz okoline Medveđe. Njegovo telo pronađeno je na teritoriji Kosova, na mestu udaljenom kilometar od administrativne linije.

(G. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA