DAČIĆ: Marku Miškoviću zbog istrage zabranjen izlazak iz zemlje

- Zabrana izlaska iz zemlje uobičajen je postupak kada je reč o toku predistražnih radnji - kaže premijer Srbije

  • 0

Sinu vlasnika "Delta holdinga" Marku Miškoviću nije dozvoljeno da napusti zemlju zbog predistražnih radnji koje se vode, rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je novinarima u Vladi Srbije rekao da nije na njemu da govori o detaljima tog slučaja, nego na tužilaštvu i policiji.

Po njegovim rečima, zabrana Miškovićevog izlaska iz zemlje uobičajen je postupak kada je reč o toku predistražnih radnji.

- Očigledno je da se vode predistražne radnje i zato mu nije dozvoljeno da izađe iz zemlje - objasnio je Dačić.

On je podsetio da je Marko Mišković izjavu davao u svojstvu građanina, ali da mu, bez obzira na to, zbog vođenja postupka nije dozvoljeno da izađe iz zemlje.

Marko Mišković sprečen je juče na aerodromu "Nikola Tesla" da avionom napusti zemlju.

Policija mu je zabranila da otputuje iz zemlje i oduzela mu pasoš kao meru za obezbeđenje prisustva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka, saznaje Tanjug.

On bi, naime, trebalo ove sedmice ponovo da bude saslušan u svojstvu građanina u policiji.

Marko Mišković saslušan je u petak u policiji, u svojstvu građanina, a u vezi sa poslovanjem firme "Nibens", dok je njegov otac Miroslav Mišković saslušan u ponedeljak u vezi sa poslovanjem firme "Delreal", takođe u svojstvu građanina.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA