GUSLANJE: Novi crnogorski portal posvećen razbijanju korupcije

Na portalu Goosle.me, koji izgleda gotovo identično kao "Google", biće javno dostupna građa o organizovanom kriminalu, sumnjivim poslovima, ucenama i drugim radnjama političara u Crnoj Gori

  • 0

Goosle.me projekat služi opštem interesu građana Crne Gore, a zamišljen je kao dvosmerni kanal za komunikaciju sa medijima i građanima.

Portal Goosle.me (čita se gusle), iako ima neobičan i, neko će pomisliti, šaljiv naziv, predstavlja izuzetno ozbiljan i ambiciozan servis koji predstavlja bazu tekstova, fotografija, dokumenata i ostale “digitalne građe” koja svedoči o političkom kameleonstvu zvaničnika u Crnoj Gori – o njihovim ratnim pohodima, sumnjivim poslovima, organizovanom kriminalu, nepotizmu, političkim i svim drugim lažima i ucenama, ali i svemu sličnom što predstavlja relevantne činjenice.

Portal Goosle.me namerno podseća i liči na "Google", jer autori žele da on postane pouzdan izvor relevantnih političkih informacija, ali i da na njemu svi zainteresovani mediji mogu da pošalju informacije i dokumente od opšteg interesa građana, kojima mediji, ali i pojedinci raspolažu. Poslati dokumenti i sav ostali digitalni materijal javno će biti dostupan svim građanima i trajno će se čuvati u bazi pretraživača.

Crnogorci sada mogu da “guslaju” i onlajn, tako da ih ceo region, ali i svet čuje i razume. Iza ovog projekta stoji javniservis.me portal iz Crne Gore.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA