PRESUĐENO: Revizor nije ubio tasta!

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odustalo od gonjenja Radoslava Sretenovića zbog nedostatka dokaza. Protov njega se vodio postupak jer je juna 2010. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov tast Dragoljub M. (79)

  • 0

Krivični postupak protiv državnog revizora Radoslava Sretenovića, protiv kojeg je podneta prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, obustavljen je jer je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odustalo od njegovog gonjenja zbog nedostatka dokaza.

Krivična prijava teretila je Sretenovića da je 27. juna 2010. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov tast Dragoljub M. (79). Kako je tada saopštila policija, na putu Niš–Leskovac sudarili su se teretno vozilo "MAN" prokupačke registracije kojim je upravljao Zoran P. (51) iz Gornje Zleginje i putnički automobil "ševrolet" niške registracije, koji je vozio Sretenović.

Od zadobijenih povreda Sretenovićev tast, koji se u trenutku nesreće nalazio na mestu suvozača, preminuo je u niškoj bolnici. Na lečenju su kraće vreme zbog lakših povreda u bolnici bili i Sretenović i njegova supruga Snežana. U tadašnjem policijskom saopštenju navedeno je da je nesreću izazvao revizor jer je prešao na suprotnu kolovoznu traku.

Međutim, kako je za Telegraf.rs potvrdilo tužilaštvo, tokom istražnog postupka utvrđeno je da za nesreću nije kriv Sretenović, već biciklista koji se kretao ispred njega.

- Osnovno javno tužilaštvo odustalo je od krivičnog gonjenja jer je u istrazi, na osnovu nalaza veštaka saobraćajne struke i saslušanja svedoka, utvrđeno da Sretenović nije kriv za udes. Prema saznanjima do kojih se došlo u istrazi, za nezgodu je odgovoran biciklista koji se kretao ispred "ševroleta" i to sredinom kolovoza, pa Sretenović nije mogao da ga pravovremeno izbegne, što je dovelo do udesa – saopšteno je iz tužilaštva.

U izjavi za naš portal Sretenović je naglasio je da nije imao nikakve privilegije i da je tretiran kao i svaki drugi građanin.

- Tokom postupka vođenog protiv mene nisam imao nikakve privilegije, tretiran sam kao i svaki drugi građanin. Ispunjavao sam građansku dužnost, svaki put sam se odazivao pozivima suda, postupak je sproveden u skladu sa zakonom i to je sve što o tome mogu da kažem - rekao je za naš portal Radoslav Sretenović.

Postupak, kako navodi tužilaštvo, neće biti pokrenut protiv bicikliste, jer policija za sada nije uspela da utvrdi njegov identitet, ali se i dalje radi na tome.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA