Vanredna situacija u 13 opština u Srbiji

Na području Crne Trave, Ljubovije i Sjenice večeras je pogoršano zbog nestanka struje

  • 0

Zbog problema sa obilnim snegom u 13 opština u Srbiji i dalje je na snazi vanredna situacija, a stanje na području Crne Trave, Ljubovije i Sjenice večeras je pogoršano zbog nestanka struje.

U raščišnjavanje saobraćajnica od snega ukljucili su se, uz vatrogasno spailačke jedinice policije i pripadnici Vojske Srbije. Nadležne zabrinjava i najava niskih temperatura i jakog vetra koji mogu da dovedu do leda i stvaranja smetova.

"Zbog problema sa strujom najteža situacije na području sela u opštinama Crna Trava, Ljubovije i Sjenica", rekao je predstavnik Sektora MUP-a za vanredne sitacije Goran Nikolić.

Nikolić je izjavio da probleme sa električnom energijom, ali u nešto manjem obimu imaju i meštani sela u okolini Vranja i Ivanjice.

Prema njegovim rečima, niske temperature i posebno jak vetar, koji se očekuju tokom noći i sutrašnjeg dana, mogu da dovedu do dodatnih problema u snabdevanju strujom kao i pri formiranju snežnih smetova.

Najviše je teškoća na delu teritorije prema opštinama Ljubovija i Krupanj, u mesnim zajednicama Velika Reka, Culine, Sakar i Radalj, gde visina snega premašuje metar, dok su na pojedinim deonicama tamošnjih lokalnih puteva smetovi dvostuko veći.

Pripadnici Vojske Srbije, inače stigli su danas iz Požarevca sa četiri mašine da raščišćavaju sneg u zavejanom ivanjičkom kraju.

(izvor: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA