SETILI SE: Teretna vozila isključena iz saobraćaja

Zbog neočišćenog snega na auto-putu kamioni i teretna vozila kreću se levom trakom, što otežava kretanje putničkim vozilima

  • 2

Sneg koji od jutros pada bez prestanka doneo je nove probleme na auto-putu Beograd - Novi Sad, na kome se kamioni i teretna vozila kreću levom trakom zbog neočišćenog puta i time otežavaju saobraćaj putničkim vozilima.

Na ovoj deonici auto-puta, postoje dve trake i zaustavna, a za kretanje teretnih vozila predviđena je srednja. Zbog toga je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao da će teretna vozila biti isključena iz saobraćaja.

Marić je još jutros pozvao nadležne da na vreme razmotre zabranu saobraćaja teretnim vozilima na putevima, jer se očekuju nove padavine i još 20 centimetara novog snega.

Marija P., koja se jutros kretala u smeru ka Novom Sadu, tvrdi da se iza kamiona koji je vozio auto-putem stvorila kolona putničkih vozila.

- Ionako je dovoljno teško voziti po ovom snegu i nije mi jasno zbog čega ne čiste ceo auto-put, nego samo levu traku. Naravno da tu sada voze i teretnjaci zbog čega automobili čekaju u koloni iza - naglašava ona.

Podsetimo, u nedelju, nakon prvih snežnih smetova ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, u dogovoru sa saobraćajnom policijom MUP Srbije, doneli su odluku da se prilikom snežnih padavina obustavni teretni saobraćaj na našim putevima.

(Telegraf.rs / foto: D. Tankosić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dada

    11. decembar 2012 | 17:55

    a je li? a zasto nespremnii docekujemo jos jednu zimu? zasto se niste bolje pripremili, nego pao prvi sneg i odmah panika i histerija i zabrana za kamione.... ovo je sramota. i dosta vise sa tom panikom kako su planinska sela zavejana. nisu zavejani, to je za njih normalno, tako se zivi stotinama godina, a otkako je maric dosao nastaje frka...

  • kosač

    11. decembar 2012 | 15:59

    Nisu se setili već su zakazali. To je jedna vrsta diskriminacije. Kod nas dostava robe uglavnom ide asfaltom i ako ovo potraje nedeljama, šta ćemo dobiti. Nego gospodo, od putarina, taksa na registraciju i još po neki dinar od komunalnih taksi iskoristite bar za prvi nalet snega, nemojmo se više sramotiti pred svetom čim dodje prvi sneg. Razumeo bih da to traje par meseci, pa se ljudi umorili mašine krepale. Zabrani saobraćaj za kamione, a iz Turske svaki dan kreće oko 500 šlepera, a preko polovine kroz našu zemlju i uredno plaćaju putarinu. Tipično za nas da napravimo put i onda zabranimo saobraćaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA