ISTRAGA: Ubica majke na psihijatrijskom veštačenju!

Miomir M. (48) koji se sumnjiči da je u petak oklagijom ubio svoju majku Stanislavu (75) upućen je na psihijatrijsko veštačenje u bolnicu beogradskog Centralnog zatvora

  • 1

Miomir M. (48) koji se sumnjiči da je u petak u svom porodičnom stanu u Bulevaru Nemanjića 50 oklagijom ubio svoju majku Stanislavu (75), upućen je na psihijatrijsko veštačenje u bolnicu beogradskog Centralnog zatvora.

- Istražni sudija Višeg suda osumnjičenom je odredio pritvor i naložio da se sprovede istraga bez njegovog saslušanja. Istovremeno je izdata i naredba za veštačenje psihičkog stanja osumnjičenog kako bi se utvrdila njegova procesna sposobnost - rekla  je portparol Višeg suda Tamara Savić Cvetanović.

Osumnjičeni Miomir je iz pritvorske jedinice niškog Kazneno-popravnog zavoda, a na osnovu nalaza komisije, upućen u bolnicu Centralnog zatvora na veštačenje, s obzirom na to da se radi o agresivnom i autoagresivnom licu. Veštačenje treba da pokaže da li je Miomir uopšte sposoban da prati suđenje i iznosi svoju odbranu, s obzirom na dugogodišnju duševnu bolest.

Od ishoda ovog veštačenja zavisiće da li će se protiv njega pokrenuti krivični ili postupak za izricanje mere bezbednosti obaveznog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. Očekuje se da će veštačenje potrajati najmanje dva meseca, tokom kojeg veštacima treba da budu predočeni i svi dokazi do kojih je došla istraga, kako bi se u njihovom kontekstu razmotrila i njegova uračunljivost u momentu izvršenja dela.

Pre tri godine Miomir je u nastupu nervnog rastrojstva odsekao penis i bacio ga u WC šolju, ali je zahvaljujući blagovremenoj lekarskoj intervenciji, uspeo da se potpuno fizički oporavi. Njegova majka se tada požalila novinarima da je sin maltretira i da strahuje za svoju bezbednost.

Miomir je nekoliko puta lečen u psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, ali je otpuštan nakon što bi mu se stanje stabilizovalo. Međutim, bez obzira na majčine molbe, uporno je odbijao da uzima lekove koji su njegovu bolest držali pod kontrolom, što je najverovatnije i uzrok ove porodične tragedije.

(D. K.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    10. oktobar 2013 | 19:02

    Ja predlažem blog .Da ne bude zaunbe, Eva ima i prevode recepata. A iskrena da budem, sviđaju mi se i predlozi koji su već dati, tako da će biti interesantno bilo koji blog da izaberemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA