• 1

IGRE NA SREĆU: Neiskorišćen potencijal Srbije od pola milijarde evra godišnje!

Na osnovu broja aparata za igre na sreću, kladionica i broju stanovnika, Srbija je najlošija po prihodima u budžetu, navodi Unija poslodavaca Srbije

  • 1

Srbija od igara na sreću godišnje gubi duplo više nego što iznose prihodi u budžetu od 45 miliona evra, a zbog nedostatka regulative i nelegalnog tržišta nije iskorišćen potencijal koji se procenjuje na oko 0,5 milijardi evra godišnje, tvrdi Unija poslodavaca Srbije.

 

Država nije donela odgovarajuću regulativu za onlajn priređivače igara na sreću i zbog toga dodatno godišnje gubi oko 8,4 miliona evra, uz već izgubljenih 135 miliona evra za budžet, navela je predsednica Udruženja priređivača igara na sreću (JAKTA) Mirjana Aćimović.

 

Postoji najmanje 10 stranih kompanija koje bi htele da investiraju u Srbiji, a mogle bi da za dve do tri godine, uz onlajn priređivače, ostvare potencijal tržišta igara na sreću od oko 0,5 milijardi evra, navela je ona.

 

Imajući u vidu da je oko 70 onlajn operatera zainteresovano za nastup na našem tržištu, oni ne mogu da dobiju dozvole za rad, zbog nepostojanja zakonske regulative.

 

Po broju aparata za igre na sreću, kladionica i broju stanovnika, Srbija je najlošija po prihodima u budžetu, sa 45 miliona evra godišnje, dok Slovenija sa dva miliona stanovnika, sa 2,5 puta manje aparata i osam puta manje kladionica, ostvaruje budžetski prihod od 100 miiona evra godišnje, navela je ona.

 

U decembru 2011. donet je Zakon o igrama na sreću i trebalo je doneti 18 podzakonskih akata, a rok za njihovo donošenje bio je 31. maj 2012. što nije učinjeno.

 

EU ima akcioni plan za suzbijanje nelegalnih igara na sreću, koji će i Srbija morati da prihvati, rekla je Aćimović.

 

U Srbiji ima 331 kladionica i klubova za igre na sreću, koje drže 72 registrovana priređivača igara na sreću, a nelegalnih ima dva puta više, navela je ona.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok