OPREZ: Putevi prohodni, ali ima dosta leda!

"Svi putevi prvog i drugog prioriteta u Srbiji prohodni, ali pri ovako niskim temparturama bačena so nema puni efekat, pa na pojedinim deonicama ima leda na putu", saopštio je AMSS

  • 0

Svi putevi prvog i drugog prioriteta u Srbiji prohodni, a na pojedinim deonicama ima leda, pa se vozačima savetuje opreznost.

"Prestanak padavina, kao i neprestani rad ekipa zimske službe na čišćenju i uklanjanju snega sa puteva, doprineli su boljoj prohodnosti puteva prvog i drugog prioriteta", saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Pri ovako niskim temparturama bačena so nema puni efekat, pa na pojedinim deonicama ima leda na putu, a magla dodatno usporava i otežava saobraćaj na području Leskovca i Kraljeva.

Vozačima se savetuje da izbegavaju nagla kočenja i nagle promene pravca, kao i održavanje većeg odstojanja između vozila.

Auto-putevi su dobro očišćeni pa se saobraćaj na njima obavlja bez većih zastoja, osim na auto-putu između Feketića i mosta na Beškoj, gde mestimično ima snega.

Na putnim pravcima prvog prioriteta i na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima.

U višim planinskim predelima snega na kolovozu ima i do deset centimetara. Na Pešteru je neprohodan jedan broj lokalnih puteva, a zbog jakog vetra snežni nanosi otežavaju saobraćaj na pojedinim saobraćajnicama u opštini Kovačica.

Neprohodne su deonice puta Žagubica-Bor preko Crnog Vrha i Žagubica-Laznica-Jasikovo. Na celom području Bačke saobraćaj je otežan zbog snega na kolovozu do pet centimetara, a zbog jakog mraza moguća je poledica.

Na celom području Banata saobraćaj je otežan zbog snega na kolovozu do pet centimetara. Zbog jakog mraza moguća je poledica, a saobraćaj je dodatno otežan zbog snežnih nanosa na putevima u opštini Kovačica.

I na celom području Srema saobraćaj je veoma otežan zbog snega na kolovozu visine do pet centimetara.

Prema informacijama MUP-a Srbije, ukinita je zabrana prolaska teretnim vozila na teritoriji Srbije. Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi na putnim pravcima gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema - prema Goču i Tari.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA