MUP istražuje mito u 36 tendera

Kontrolišu se nabavke koje je obavila Agencija za bezbednost saobraćaja, sporna kupovina delova za tahografe

  • 0

Pripadnici MUP-a Srbije upali su pre dva dana u sedište Agencije za bezbednost saobraćaja na putevima i počeli kontrolu poslovne dokumentacije zbog sumnje da je ova institucija učestvovala u nameštanju tendera.

- Policija je preuzela deo dokumentacije. Kontrolišu sve nabavke koje je Agencija izvršila, a zbog sumnje da su određeni tenderi bili namešteni i da je neko za to dao mito - kaže izvor iz Agencije za Blic.

Kako piše list, izvor navodi i da pripadnici policije, po upadu u Agenciju, nisu rekli o kojim tenderima i nabavkama se radi, ko je i koliko mito dao i primio. U MUP-u Srbije nisu želeli ni da potvrde, ali ni da demantuju da se vodi istraga o tenderima Agencije za bezbednost.

- Javnost će o svakoj istrazi biti obaveštana kada se ona završi - kažu u MUP-u Srbije.

Agencija za bezbednost saobraćaja na putevima je osnovana odlukom Vlade Republike Srbije u decembru 2009, ali je počela da radi 1. septembra 2010. Agencijom od tada rukovodi Stojadin Jovanović, nekadašnji šef saobraćajne policije MUP-a Srbije.

Agencija je od decembra 2010. do kraja sprovela 36 tendera, od nabavke kancelarijskog nameštaja i vozila do servisnih sistema, računarske opreme, softvera.

Neke firme se kao dobitnici tendera pojavljuju nekoliko puta, a prema dostupnim podacima među obavljenim tenderima nema informacije o poslu izrade prvih memorijskih kartica za digitalne tahografe teretnih vozila i autobusa u Srbiji. Upravo ovaj posao organizovala je Agencija za bezbednost, a posao izrade je dobila firma "Grafokard" iz Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA