NEPRAVDA: Sudija stala Matićima na put povratka u stan

Građani koji su od početka drame porodice vatrogasca bili uz njih, kao i kolege iz MUP-a, održaće danas protest u 16 sati na Trgu republike u Beogradu

  • 14

Izbačeni iz svog stana, vatrogasac Zoran Matić i njegova porodica ponovo su, u susretu sa domaćim pravosuđem, osetili da nepravdi koja im se čini niko neće stati na put.

Firmi "Inženjeringpromet", od koje su Matići kupili stan, istekao je zakonski rok od mesec dana za skidanje klauzule "izvršnosti" tuđim nemarom.

- Ista sudija Privrednog suda koja je donela presudu kojom smo izbačeni iz stana imala je zakonsku obavezu da se izjasni o zahtevu koji je podnet da se ukine pravosnažnost odluke. To, međutim, nije uradila, a rok je istekao. Najpre nam je rečeno da je predmet u Tužilaštvu, pa da je tužilac na bolovanju, potom da je ona otišla na seminar... Predmet je ostao zaključan kod nje u kabinetu, tako da nismo mogli ni da kopiramo dokumenta koja su neophodna za ročište koje je u utorak - objašnjava Matić.

S obzirom na to da "Inženjeringpromet" uopšte nije bio upoznat da se vodi spor jer su, objašnjava vatrogasac, tu firmu godinama zastupali advokati bez odgovarajućeg punomoćja, imali su pravo da traže ukidanje pravosnažnosti o iseljenju Matića, što bi omogućilo njihov povratak u stan.

- Očigledno je da pravde za nas, za običnog čoveka, ovde nema. Nismo se ni previše nadali, jer smo osetili kako pravo može da funkcioniše u korist nepravde, ali smo ipak mislili da će ljudi od zakona ispoštovati svoju zakonsku obavezu. Ovome nema kraja... - kaže ogorčeno Matić.

Kao i tokom čitave šestomesečne borbe ove porodice, javnost i građani ne odustaju od podrške, te je za danas u 16 časova zakazan protest na Trgu republike. Njima će se pridružiti i Matićeve kolege iz MUP-a.

- Kolege su zaista uz Matića i podržavaju ga u borbi za istinu. Nažalost, ima nas još kojima je učinjena nepravda. Jedan kolega je u Požarevcu uhapšen samo na osnovu nečije reči, dok drugi sedi već četiri meseca u CZ-u, takođe, samo na osnovnu reči nekog narkomana - poručuje Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    14. decembar 2012 | 21:47

    Pomozite ovoj porodici, zar u ovoj zemlji nema casnog advokata koji ce da im pomogne i vrati Mtice u njihov stan. Hoce li neko stati na put ovim korumpiranim sudijama?

  • Luna

    14. decembar 2012 | 21:19

    Imali kraja mukama ovoj porodici, zar niko od nadlezni nece da odreaguju i pomognu ovom izmucenom coveku i njegovoj porodici?

  • mmaki

    14. decembar 2012 | 21:59

    Hoce li neko pomoci Maticima i stati na put ovom korumpiranom sudstvu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA