KINESKI SMAK SVETA: Kult "Svemogućeg Boga" poziva na rušenje vlasti komunista!

Grupa je "podsticala sledbenike da pokrenu odlučujuću bitku sa "Crvenim zmajem'' kako bi nestao i da se uspostavi vladavina carstva "Svemogućeg Boga", objavio je list "Dnevnik Šansija" na svom sajtu

  • 0

Kineske vlasti preduzele su kampanju protiv pristalica kulta koji poziva na "odlučujući obračun" sa "Crveni zmajem" Komunističke partije i koji širi glasine o sudnjem danu, javili su danas državni mediji.

Poslednjih nedelja stotine članova grupe "Svemogućeg Boga" sukobljavalo se sa policijom, nekada i ispred Vladinih zgrada u centralnoj provinciji Henan, severnoj Šansiju i jugozapadnoj Gansu.

Grupa je "podsticala sledbenike da pokrenu odlučujuću bitku sa 'velikim "Crvenim zmajem'' i učine da ''Crveni zmaj'' nestane i da se uspostavi vladavina carstva "Svemogućeg Boga", objavio je list "Dnevnik Šansija" na svom sajtu.

Navedeno je da su tajni sledbenici kulta delili letke u kojiima se tvrdilo da će krajem 2012. nastupiti smak sveta.

Vladajuća komunistička partija ne toleriše izazove svojoj vlasti i insistira na društvenom miru i stabilnosti. Posebno su rešene da spreče narastanje kulta koji se poslednjih godina proširio na nekoliko provincija u zemlji. Demonstracije članova su silom sprečene a neke vođe grupe su osuđene na smrtne kazne.

- Državna uprava za verska pitanja je već dokumentovano razotkrila pravu prirodu kulta, koji je stavljen van zakona i sada se vodi odlučna kampanja za njegovo uništenje - napisao je "Dnevnik Šansi". List nije naveo koliko sledbenika ima grupa.

Bivši predsednik Ðian Cemin je 1999. preduzeo akciju za slamanje verske grupe Falun Gong, koja je zabranjena kao "kult zla", nakon što je hiljade njenih članova izvelo iznenadnu, ali mirnu sedeću akciju ispred Vladinih zgrada u Pekingu, tražeći zvanično priznanje njihovog pokreta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA