NOVA TV PLATFORMA: Spajaju se kompanije SBB i Telemah

SBB-Telemah grupa dobila je kredit od osam internacionalnih banaka u iznosu od 330 miliona evra za dalji razvoj usluga, a projekat su pokrenule Investicioni fond Mid Evropa Partner i Evropska banka za obnovu i razvoj

  • 4

Investicioni fond Mid Evropa Partner i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) formirale su jedinstvenu TV platformu spajanjem kompanija SBB i Telemah, koja ima više od 1,7 miliona korisnika.

SBB-Telemah grupa dobila je kredit od osam internacionalnih banaka u iznosu od 330 miliona evra za dalji razvoj usluga, što je jasan pokazatelj dobrog poslovanja i poverenja koje novoformirana grupa ima među kreditorima, saopštio je SBB.

- Formirali smo vodeću multinacionalnu platformu za televizijsku distribuciju u jugoistočnoj Evropi i 330 miliona koje smo dobili igraju veliku ulogu u našoj strategiji regionalne konsolidacije - istakao je partner Mid Europe, Robert Knor, koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

Pomoćnik direktora u Mid Europi Andrej Babah je naveo da je ovo četvrto po redu bitno ulaganje koje je ugovoreno u jugoistočnoj Evropi tokom prethodnih godina.

- Obezbedili smo atraktivne uslove finansiranja za ovako složene transakcije na izazovnim tržištima. To pokazuje kvalitet i visoke performanse našeg poslovanja, kao i zajedničke napore menadžerskih timova SBB-a, Telemaha i Mid Europe - dodao je Babah.

Predsednik upravnog odbora grupe SBB-Telemah Dragan Šolak je rekao da je ta grupacija jedan od najbrže rastućih TV i telekomunikacionih operatera globalno gledano, sa porastom prihoda od 20 odsto na godišnjem nivou još od 2007. godine.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleks

    15. decembar 2012 | 08:55

    Sbb i Telemach od samog pocetka funkcionisu kao jedna kompanija. Sada se samo prezentuju kao grupa da bi nam zamazali oci da su bitni i da bi dobili kredite. Inace se ne zna ko je gori po uslugama.

  • patriota

    15. decembar 2012 | 07:28

    SBB je ionako bila strana kompanija, a sada su to samo predstavili u javnosti, što se i dalo ocekivati

  • car

    15. decembar 2012 | 08:57

    znaci cena opet ide gore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA