SAHRANJEN HEROJ: Dve hiljade ljudi ispratilo Miroslava Stamenkovića do večne kuće (FOTO)

Osim Stamenkovićevih roditelja, sestre i devojke Ane, komemoraciji, a potom i sahrani prisustvovalo je oko 2.000 ljudi, među kojima i pripadnici vrha MUP Srbije. "Ovo je bio pucanj na državu", poručio je premijer Srbije Ivica Dačić

  • 4

Policajac Miroslav Stamneković (27), ubijen tokom pljačke zlatare u Vlasotincu, sahranjen je na Svetoilijskom groblju u Leskovcu. Osim Stamenkovićevih roditelja, sestre i devojke Ane, komemoraciji, a potom i sahrani prisustvovao je i premijer Srbije Ivica Dačić, direktor policije Milorad Veljovićnačelnik policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić, kao i gradonačelnik ovog grada Goran Cvetanović. Do večne kuće Stamenkovića je ispratilo oko 2.000 ljudi.

Opelo je održano u crkvi Svetog Ilije u okviru groblja, a pored odra stajale su Stamnekovićeve kolege i vrh MUP Srbije sa premijerom Dačićem, kao i roditelji i sestra policajca i njegova devojka Ana. Scene su bile potresne, a hitna pomoć je dva puta ulazila u crkvu jer su dve rođake policajca pale u nesvest.

- Mislim da je krajnje vreme da se analzira set pravosudnih zakona koji reguliše sankcionisanje napada na službeno lice, a sa druge strrne, da mi u Ministarstvu i policiji sagledamo koliko opreme, kako je ona raspodeljena, ko interveniše u pojedinim slučajevima, kako se interveniše i tako dalje - poručio je Dačić posle sahrane.

On je ocenio da ovo nije bio napad na policiji, već na državu, "pucanj na državu".

- Ovo je napad na one koji brinu o javnom redu i miru i o građnima, ako se napadaju javni red i mir, šta treba da očekuju građani - upitao je premijer i ukazao da je porodica pokojnog policajca sada briga MUP Srbije.

Inače, Stamenković je poginuo juče u Vlasotincu u oružanom obračunu nakon pokušaja pljačke zlatare. Pre sahrane u skupštini opštine Leskovac je održana komemoracija. Načelnik policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić rekao je da je Stamenković bio odgovoran i požrtvovan policajac i da je za svoj dobar i savestan rad više puta novčano nagrađivan.

- Klanjam se mladom heroju, klanjam se njegovoj porodici. Nosio je čistotu dečačkih godina u sebi - istakao je Žugić. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je Stamenković heroj, da je poginuo dok je hrabro i pošteno, po policijskom kodeksu, obavljao svoj posao, braneći gradjane i državu.

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Boža Marković rekao je da je Stamenković bio uzor i mladim i starijim kolegama, i izrazio ogrčenje zbog njegove pogibije.

- Svi policajci na terenu moraju da imaju maksimalnu zaštitu - ukazao je Marković.

(M. S. / Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan Ni

    15. decembar 2012 | 18:05

    Mislim da ste preterali sa slikom majke nad otkrivenim kovcegom, kakav je to nacin, mislim da vam ta sika nije uopste bila potrebna! Momku neka je laka zemlja!

  • mila

    15. decembar 2012 | 18:40

    Stvarno niste trebali da stavite tu sliku, bilo bi lepo da je sklonite, nije u redu..

  • kuumm3

    15. decembar 2012 | 19:38

    Kaznite smradove maximalno i to je malo,nisu to krimi to su klosari!!!Pocivaj u miru momak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA