Dragica Nikolić podelila paketiće osobama ometenim u razvoju (FOTO)

Osobe ometene u razvoju su za goste otpevale po dve pesmice, na srpskom i engleskom, i podelile u znak zahvalnosti poklone koje su sami napravili

  • 3

Prva dama Srbije Dragica Nikolić družila se danas sa osobama ometenim u razvoju u hotelu "Ekscelzior" i podelila im paketiće za predstojeće praznike.

Paketiće za korisnike Kreativno-edukativnog centra za mentalno nedovoljno razvijene osobe obezbedio je Međunarodni klub žena u kome su okupljene supruge stranih ambasadora u Srbiji, a prva dama Srbije se odazvala njihovom pozivu da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji.

Osobe ometene u razvoju pripremile su za goste kratak program, otpevale su im dve pesmice na engleskom i dve na srpskom jeziku i u znak zahvalnosti podelili poklone koje su sami napravili.

Potpredsednica Međunarodnog kluba žena Beatris Grozdanić rekla je da se ovakva okupljanja organizuju već dve i po godine zaredom zahvaljujući Kristofu Brukneru, generalnom direktoru hotela "Ekscelzior".

- Trudimo se da integrišemo decu sa posebnim potrebama da postanu i oni deo našeg društva, da se osećaju potrebnim, voljenim, paženim i maženim - naglasila je Grozdanić.

Ona je istakla da pojedine žene ambasadora volonterski rade sa ovom decom, uče ih engleskom jeziku, raznim pesmicama.

Predsednica Kreativno-edukativnog centra Margareta Kecman naglasila je da se raduje što u Srbiji ima sve više ovakvih manifestacija i dobrih ljudi koji se trude da deci sa posebnim potrebama omoguće druženje.

- Za naše korisnike je to veliki događaj jer je to prilika da se uključe u društvo i da ono o čemu pričamo, inkluzija, zaista zaživi - naglasila je ona.

Kecmanova je dodala da osobe sa intelektualnim poteškoćama i dalje imaju problem izolovanosti i da se na prevazilaženju ovog problema još mora raditi.

Kreativno-edukativni centar realizuje program socijalne inkluzije kroz program radnog angažovanja koji podržava Evropska unija, odnosno Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko 011

    18. decembar 2012 | 21:35

    Da li je ostavila jedan i za muza?

  • sutrajedrugidan

    18. decembar 2012 | 20:37

    Zasto Dragica ne osnuje neku humanitarnu organizaciju...mozda vec i jeste?...

  • Bane

    18. decembar 2012 | 20:12

    "Prva dama Srbije" se nije trudila da ista kaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA