Dobitnik i gubitnik nedelje

Mala i srednja preduzeća dobiće sto miliona evra kredita od Evropske investicione banke, dok je Ju-Es-Stil odlučio da napusti smederevsku železaru

  • 1

Dobitnik nedelje - Mala i srednja preduzeća (MSP), kao i ona sa srednjom tržišnom kapitalizacijom, dobiće u narednom periodu sto miliona evra kredita iz sredstava Evropske investicione banke (EIB) na period do sedam godina uz povoljne kamatne stope.

Ugovor o realizaciji ovog zajma potpisali su protekle sedmice EIB kao kreditor, Srbija kao zajmoprimac i Narodna banka Srbije kao agent.

Sektor MSP je najviše pogođen aktuelnom krizom s obzirom da u stanju velike nelikvidnosti ovi privredni subjekti imaju veoma malo mogućnosti da pristupe povoljnim izvorima radi finansiranja rasta i razvoja.

Gubitnik nedelje - Američki Ju-Es-Stil napustio je smederevsku železaru, dok je Vlada pripisala još jedno preduzeće predugom spisku kompanija kojima upravlja.

Teško je verovati da će Vladin "profesionalni" menadžment raditi bolje nego što su to činili upravljači postavljeni od strane vlasnika koji je imao jasno izražen interes.

Takođe je teško zamisliti da će država uskoro naći povoljan aranžman za ovu kompaniju kada to nisu mogli njeni prethodni vlasnici.

Jedino su izvesni gubici koji će se množiti geometrijskom progresijom i nova rupa bez dna koju će popunjavati sve siromašniji poreski obveznici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zorziprofiler

    29. januar 2012 | 18:23

    Mala i srednja preduzeća dobiće sto miliona evra kredita od EIB dok je USS odlučio da napusti smederevsku železaru http://t.co/VDqf0vOt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA