MEKSIKO: Prilikom bekstva iz zatvora poginula 21 osoba!

Sukob je buknuo u utorak kada su čuvari digli uzbunu uvidevši da zatvorenici planiraju bekstvo, posle čega je došlo do pucnjave! Nacionalne komisije za ljudska prava veruje da 60 odsto meksičkih zatvora kontrolišu organizovane kriminalne grupe

  • 0

Najmanje 21 osoba, među kojima 12 zatvorenika i devet čuvara, poginulo je u sukobu koji je izbio u zatvoru na severu Meksika prilikom pokušaja bekstva osuđenika.

Sekretar zadužen za javnu bezbednost Duranga Hesus Roso izjavio je da je sukob buknuo u utorak kada su čuvari digli uzbunu, uvidevši da zatvorenici planiraju bekstvo, posle čega je došlo do pucnjave.

Roso nije precizirao koje oružje su imali zatvorenici i na koji način su došli do njega.

Masovna bekstva iz zatvora su uobičajena pojava uMeksiku. U septembru je više od 120 zatvorenika pobeglo iz zatvora u gradu Pjedras Negras, na granici sa SAD.

U poslednje dve godine, 521 osuđenik je pobegao iz 14 zatvora. Prema podacima Nacionalne komisije za ljudska prava, u istom periodu 352 ubistva su se dogodila u pritvorskim jedinicama.

Komisija veruje da 60 odsto meksičkih zatvora kontrolišu organizovane kriminalne grupe. U Meksiku, inače, ima 419 zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA