GROZNI ČEKA ŽERARA: Predsednik Čečenije ponudio državljanstvo Depardijeu

Ne nameravam da govorim o njegovim postupcima, ali mogu sam da kažem da smo spremni da prihvatimo velikog umetnika, rekao je Ramzan Kadirov

  • 1

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov ponudio je državljanstvo francuskom glumcu Žeraru Depardijeu, koji je najavio da će se odreći francuskog zbog visokih poreza u svojoj zemlji, a nakon što se glumac, po svemu sudeći, našalio da je dobio pasoš od ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ne nameravam da govorim o njegovim postupcima, ali mogu sam da kažem da smo spremni da prihvatimo velikog umetnika - rekao je Kadirov novinarima.

- Znam da je Depardije zainteresovan da se nastani u Rusiji. On ne isključuje mogućnost da zatraži rusko državljanstvo - dodao je Kadirov.

- Ukoliko rusko rukovodstvo donese pozitivnu odluku, mi bismo bili zadovoljni da u našoj zemlji stvorimo uslove dostojne velike figure u oblasti kulture - istakao je predsednik Čečenije.

Depardije je u oktobru prisustvovao koncertu u Groznom povodom rođendana Kadirova i na bini rekao na slabom ruskom "Slava Groznom, slava Čečeniji...slava Kadirovu".

Francuski list "Mond" je na vebsajtu stavio izjavu neimenovanog Depardijeovog prijatelja da mu je glumac navodno rekao: "Putin mi je već poslao pasoš" mada izgleda da je to bila njegova šala.

Putinov predstavnik Dmitrij Peskov je rekao da o tome nije ništa čuo i da se umetnik verovatno našalio.

Depardije, koji je zbog visokih poreza odlučio da se preseli u Belgiju, u nedelju je najavio da će se odreći francuskog pasoša i uzeti belgijski u znak protesta zbog toga što francuska socijalistička vlada uvodi nove visoke poreze za bogataše.

Francuski premijer Žan-Mark Aro je za Depardijea rekao da je patetičan što se preselio u Belgiju kako bi izbegao plaćanje poreza u svojoj zemlji.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Tanjug, AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA