JAKA KONKURENCIJA: Stigle 32 prijave za novog direktora policije!

Konkursna komisija MUP-a Srbije će u narednih nekoliko dana rangirati kandidate koji su podneli prijave za funkciju direktora policije

  • 2

Na konkurs za direktora policije prijavilo se najmanje osam kandidata, a među njima je i Bogdan Pušić, šef Radne grupe za ispitivanje privatizacije, koji je javnosti postao poznat posle hapšenja Miroslava Miškovića.

Za funkciju direktora policije konkurisao je i Milan Dimitrijević, šef Uprave MUP-a Srbije za međunarodnu operativnu policijsku saradnju. Jedan od kandidata za ovu funkciju je i Dragan Marković, zamenik direktora Bezbednosnoinformativne agencije (BIA) i doskorašnji državni sekretar MUP-a.

Na spisku je i Marko Nicović, advokat i bezbednosni stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u policijskim poslovima.

Nicović je rekao da je on, pored već postojeće biografije u MUP-u Srbije, na konkurs priložio i brojne dokaze o svom profesionalnom obaveštajnom usavršavanju, od kojih i one u FBI.

- Državi sam ponudio zavidnu biografiju koju sumnjam da bilo ko ima, kao i svoje veze u međunarodnim okvirima. Videćemo kakav će ishod konkursa biti - kazao je Nicović i dodaje da se, prema njegovim informacijama, na konkurs prijavilo oko 20 kandidata.

Iako se u javnosti spominjalo da je konkurisao i Bratislav Dikić, komandant Žandarmerije, "Politici" je nezvanično rečeno da on nije predao kandidaturu.

Konkursna komisija MUP-a Srbije će u narednih nekoliko dana rangirati kandidate koji su podneli prijave za funkciju direktora policije.

Komisija je primila 32 prijave, a odbacila četiri.

Kandidati koji imaju najviše šansi da zauzmu mesto prvog čoveka policije su dosadašnji direktor Milorad Veljović, koga podržavaju Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, i kandidat Ivice Dačića - Dragan Marković Markoni.

Pored Veljovića i Markovića, prijavili su se i Mladen Kuribak, general, načelnik Uprave policije, Dejan Joksimović, pomoćnik načelnika Uprave policije, Zoran Peković, zamenik načelnika Uprave policije, Zoran Tomašević, načelnik Uprave za obezbeđenje, Pavle Ićić, pripadnik Uprave za obezbeđenje, Slaviša Spasojević, pripadnik Uprave za obezbeđenje, Milan Dimitrijević, šef Interpola.

Kandidati su i Milan Glamočanin, biši funkcioner MUP-a, Miroslav Milošević, penzionisani general, nekadašnji načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a, Dragan Arizanović, pomoćnik komandanta Žandarmerije, Zoran Ilinčić, pomoćnik komandanta Žandarmerije, Stevan Stanojević, beogradska policija, Novica Stojanović, zamenik načelnika Komunalno-operativnog centra, Aleksandar Marić, beogradska policija.

Za direktora policije konkurisali su i Nebojša Pantić, komandant Brigade policije, Dejan Ilin (Novi Sad), Siniša Janković (Pančevo), Miloje Jovanović (Niš), Vladimir Lakićević (Bor), Dragan Petković (Požarevac), Dragan Terzić, načelnik PU Novi Pazar i pomoćnik direktora, Branimir Filić (Niš), Ljubiša Zdravković (Niš).

Kako navode mediji, odbačene su prijave Marka Nicovića, Radmile Gašo, Zorana Grujičića i Dragana Petrašinovića.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brat Ilija

    20. decembar 2012 | 12:04

    Da li je neko od kandidata u prošlosti medijski hapsio Mikija Savićevića, Džajića, Cvetkovića, Kneževića, rukovodsto Agroživa, Stupara i dr...i po čijem nalogu su to radili.? Ako je bilo nečeg nezakonitog u tome zašto nisu odgovarali i kada će ?

  • Bata Srećko

    20. decembar 2012 | 11:57

    Ministru neće biti lako da odredi pravog kandidata, jer pravi nisu ni konkurisali! Ovo su predstavnici političara, tajkuna, malih privrednika, ugostitelja, savetnika, sekretara, medija i sl.. Ministar nema svog kvalitetnog kandidata profesionalca, jer da ima, mentori pomenutih kandidata bi bili u jako nezgodnom položaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA