KOSOVO: Srpskog dečaka pretuklo 20 Albanaca!

U grupi od petoro srpske dece koju su počeli da jure albanski učenici nalazila se i devojčica. Jednog od njih, Marka Stanojevića iz Berivojca, Albanci su sustigli i pretukli na oko 50 metara od škole dok su ostali uspeli da pobegnu

  • 27

Marka Stanojevića, iz sela Berivojci kod Kosovske Kamenice, pretukla je grupa od 20 dečaka albanske nacionalnosti i nanela mu teške telesne povrede!

Incident se dogodio sinoć u 19.20 sati ispred Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Kosovskoj Kamenici, kada su srpska deca, učenici sedmog i osmog razreda, nakon nastave krenula kući. Kako je ispričao predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jevtić, veća grupa albanske dece sačekala je petoro srpskih učenika, a jednog dečaka su pretukli.

- Incident se dogodio u dvorištu koje dele tri škole. U grupi od petoro srpske dece koju su počeli da jure albanski učenici nalazila se i devojčica. Jednog od njih, Marka Stanojevića iz Berivojca Albanci su sustigli i pretukli na oko 50 metara od škole, dok su ostali uspeli da pobegnu - rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, deca su na izlasku iz škole odmah primetila veću grupu albanskih učenika i pokušala da ih izbegnu krenuvši drugim putem, ali su ih napadači presreli i pojurili.

- Nije bilo nikakvih dobacivanja niti provokacija od strane srpske dece, niti se oni međusobno poznaju. Jednostavno, grupa albanske dece se okupila sa ciljem da ih pretuče. Deca koja su uspela da pobegnu pozvala su pomoć, a Marko Stanojević je sa teškim povredama prebačen prvo u ambulantu u Ranilugu, a kasnije u Zdravstveni centar Vranje - objasnio je Jevtić.

U međuvremenu, dečak je nakon ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.

- U poslednje tri nedelje su učestali incidenti u kojima albanska deca školskog uzrasta nasrću na srpsku decu. Svaki slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji - rekao je Jevtić.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsija

    20. decembar 2012 | 15:52

    Dokle vise ce se ovo desavati,zar niko nece nista da preduzme zar ne vidite da su i deca njihova ucena da mrze i da nastavljaju sa izivljavanjem...sramota

  • Beretka

    20. decembar 2012 | 16:08

    nista pametnije za ocekivat od idiota šiptarskih njima se mrznja prema ne albanskom stanovnistvu usadjuje jos dok su u kolevci .

  • kad tad

    20. decembar 2012 | 17:48

    Kad tad Šiptari, kad tad... Za godinu, pet, deset, pedeset, ne menja stvar ali kad tad, sigurno ćemo sravniti račune sa vama. Neće nam biti lako ali ne bih vam bio u koži

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA