PREŽIVELA TORTURU: Muž joj odsekao nos i uši, ali se oporavlja (VIDEO)

Lekari su Aeši Mohamadžai ugradili silikonski jastučić u čelo kako bi joj proširili kožu od koje će joj napraviti nos. Takođe, uzeli su i tkivo iz njene podlaktice i presadili ga u lice, kako bi delimično formirali oblik nosa

  • 0

Aeša Mohamadžai iz Avganistana, kojoj je suprug odsekao nos i uši, uspešno se oporavlja u Americi, gde poslednjih šest meseci odlazi na operacije rekonstrukcije lica.

- Napokon me više nije strah da se pogledam u ogledalo - rekla je Mohamadžai, mlada Avganistanka, koja je jezivu torturu prošla nakon što je htela da pobegne iz lošeg braka punog nasilja. 

- Nije me briga. Svako ima neki problem. U početku sam se veoma plašila od toga šta donosi budućnost. Ali sada me više nije strah, sad znam koja je poenta života. U Avganistanu nisam shvatala šta je život - dodala je Mohamadžaijeva.

Lekari su joj ugradili silikonski jastučić u čelo kako bi joj proširili kožu od koje će joj napraviti nos. Već su uzeli tkivo iz njene podlaktice i presadili ga u lice kako bi delimično formirali oblik nosa. Sada planiraju da joj uzmu deo rebra koji će joj ugraditi umesto nosa a onda će kost prekriti kožom sa čela.

Aeša je svoju priču prvi put ispričala za časopis "Tajm"u avgustu 2010. godine, kada su objavili njenu fotografiju na kojoj je bez nosa.

Detinjstvo ove mlade devojke bilo je veoma teško, kada je imala 12 godina otac ju je obećao talibanskom borcu kako bi otplatio dug. Njegova porodica je Aešu maltretirala i prisiljavala je da spava u staji sa životinjama. Nakon što je odlučila da pobegne, uhvatili su je, a njen suprug joj je za kaznu odsekao nos i uši i ostavio je da umre u planinama.

Pretučena i okrvavljena uspela je da dođe do kuće svog dede, odakle su je prebacili u američku bazu u Avganistanu, gde su brinuli o njoj deset meseci.

- Ono što se dogodilo je deo mene, deo mog života i ja o tome stalno mislim. Međutim, ipak moram da nastavim dalje sa životom - rekla je mlada Avganistanka.

Pogledajte video:

(I. D. / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA