SMAK SVETA UŽIVO S RTNJA: Ljudi, preživeli smo! (FOTO)

Reporterka Telegrafa tačno u 12.12 objavila je tekst s planine o kojoj bruji cela Srbija. Umesto hordi turista, koji su spas od armagedona potražili na Rtnju, zatekli smo samo kolege novinare i po koju babu više nego što je to uobičajeno

  • 5

PREŽIVELI SMO! Ekipa Telegrafa, ušuškana ispod vrha planine Rtanj, uspela je da se spase od toliko najavljivanog smaka sveta!

Ispod maglovitog vrha planine, koji kao vrh piramide tek ponekad izviri iznad gustih oblaka, skriveno je malo naselje, od svega nekoliko kuća, restorana i prodavnica, koje je ovoga puta ugostilo i spaslo malobrojne građane, uplašene za svoje živote. Ni traga od toliko najavljivanih Engleza, tek po koja baba više nego inače...

Svi oni koji su u panici napustili svoje porodice, gradove i radna mesta kako bi preživeli utočište su našli za stolom neke od lokalnih kafana ili ispod drveća prekrivenog snegom.

Svuda su se čuli samo užurbani koraci i škripa čizama po snegu. Na sat smo gledali skoro svake sekunde, a mučnu tišinu je, tek s vremena na vreme, prekidao nečiji tužni, uplašeni, duboki uzdah.

Dobro, tišinu su prekidali i dijalozi turista i lokalnih prodavaca:

- Pošto litar ove rakije?

- Hiljadu dinara.

- Zar toliko?

- To je posebna tarifa za smak sveta.

Za one koji su želeli da se počaste suvenirom i verovali da će imati kome da ga pokažu nakon ovog dana na raspolaganju su bile svega četiri tezge, s rakijom i pletenim rukotvorinama.

Ponegde se čuo prigušeni smeh novinarskih ekipa, kojih je ovde bilo zaprepašćujuće mnogo, daleko više od turista. Stativi kamera na svakom metru, blicevi foto-aparata sevaju na pola minuta, telefoni ne prestaju da zvone. Zovu zabrinuti roditelji, momci, urednici...

Desetak minuta pred apokalipsu, tenziju ste mogli da isečete nožem. A onda... Onda se dogodilo. Tačno u 12.12 završio se jedan ciklus po majanskom kalendaru i počeo je naredni.

Novinarske ekipe su popakovale svoju opremu, zbog čega je mir ovog mesta počela da kvari zaglušujuća buka motora i škripa guma. Vispreni prodavci spakovali su svoju robu i vratili se kućama, radujući se sledećoj apokalipsi.

Planina Rtanj nastavila je mirno da spava, tek s vremena na vreme promaljajući vrh kroz guste oblake magle.

Ili možda nije...

(Milica Stojanović / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanka

    21. decembar 2012 | 12:51

    Zar ste stvarno mislili da ce se na Rtnju sjatiti turisti, stranci, i svi oni koji su bili u panii zbog navodne apokalipse? Hahaha, ljudi zeljni medijske paznje iskoristili su odlicno priliku za samopromociju... Ahahahaha...

  • daki

    21. decembar 2012 | 15:46

    De ova nasla da sedi na snegu :D prehladice se :P heheh :D

  • Nikola

    21. decembar 2012 | 16:04

    nemoj da sedis na snegu tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA