TUŽILAŠTVO: Jožef Kasa još 30 dana u pritvoru

Nekadašnjem direktoru subotičke filijale "Agrobanke" i njegovim saradnicima koji se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili banku za više od 13 miliona evra pritvor može da traje još 30 dana

  • 0

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor nekadašnjem direktoru subotičke filijale "Agrobanke" Jožefu Kasi i njegovim saradnicima koji može da traje još 30 dana, rečeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Jožef Kasa, njegov tadašnji zamenik Zoran Malešević, vlasnik preduzeća Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica", Peđa Mališanović i sudski veštak Miomir Paovica uhapšeni su 20. novembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja, na štetu "Agrobanke", pribavili Mališanoviću imovinsku korist više od 13 miliona evra.

U nastavku akcije u aferi "Agrobanka", započete 8. avgusta, danas su privedeni član Izvršnog odbora "Agrobanke" Branislav Pešić, nekadašnji direktor čačanske filijale Velibor Lukić i vlasnik i direktor firme "Mediteran 92" Milenko Surudžić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA