SVAZILEND: Zabranili miniće jer podstiču na silovanje!

Ovo se, međutim, ne odnosi na ceremonije poput godišnjeg plesa na kome kralj Msvati Treći, koji već ima 13 žena, bira suprugu. Tokom ceremonije, device golih grudi nose tradicionalne suknje ukrašene perlama koje samo pokrivaju prednji deo tela. Njihova zadnjica je otkrivena, a donji veš je zabranjen

  • 5

Policija u Svazilandu zabranila je ženama te afričke monarhije da nose mini-suknje i kratke topove jer podstiču silovanje, prenose danas lokalni mediji. Onima koje se ogluše o naređenje preti šest meseci zatvora.

- Silovanje je olakšano jer je lakše skinuti ono malo stvari koje žene nose - rekla je portparolka policije Vendi Hleta, a prenosi AFP.

Zabrana se odnosi i na pantalone sa niskim strukom. "One koje ih nose biće uhapšene", upozorila je Hleta.

Hleta je rekla da su žene koje nose takvu odeću same odgovorne za napade na njih ili silovanja.

- Pročitala sam na društvenim mrežama da muškarci pa čak i žene imaju tendenciju da ''skidaju ljude u mislima''. To postaje mnogo lakše kada je odeća uska ili otkriva previše - rekla je Hleta.

Zabrana se, međutim, ne odnosi na tradicionalne kostime koje mlade žene nose tokom ceremonija poput godišnjeg plesa na kome kralj Msvati treći bira suprugu. Živopisni monarh već ima 13 žena.

Tokom ceremonije, device golih grudi nose tradicionalne suknje ukrašene perlama koje samo pokrivaju prednji deo tela dok je zadnjica otkrivena. Donji veš je zabranjen.

Zakon je donet posle prošlomesečnog marša žena na kome je od vlasti zatražena zaštita posle talasa silovanja u ovom siromašnog afričkom kraljevstvu.

Mediji prenose da je policija zabranila marš.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    24. decembar 2012 | 15:11

    Kad se utegne,nafraka,zategne..obično gori od želje i da se nategne...reći će ona:ti si lud,ti stvarno nisi normalan,ti si luuuuuud,a onda sine drzi se čvrsto...centrifuga otkida...

  • Nenad

    24. decembar 2012 | 15:33

    Svazilend barem ima paypal.

  • Radomir Graovac

    24. decembar 2012 | 16:21

    Sreca kod nas u Banja Luci nemam problema sa tim.... Ko nije trazio nije ni dobio ... Tako da samo debili siluju koji neznaju da traže :)))) Sto kraće to bolje živjela sloboda žena :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA