Troje se smrzlo u valjevskom kraju

Snežna mećava i nanosi snega visoki oko dva metra odneli tri ljudska života u planinskim selima

  • 0

Miroslav Petronić Beli (51) pronađen je mrtav na oko 300 metara od svoje kuće u selu Bobova na obroncima planine Medvednik.  Pretpostavlja se da se Petronić, sekretar Osnovne škole "Ilija Birčanin" na Stavama, smrzao u snegu.

Na seoskom putu Valjevo-Mravinjci, prema Povlenskoj kosi, smrzla se u snegu S. Z. (49) iz planinskog sela Lelić kod Valjeva. Njeno beživotno telo u smetovima snega pronašli su juče radnici preduzeća za puteve koji su raščisćavali snežne nanose.

Žena, slabog zdravstvenog stanja, krenula je od kuće i zalutala u snežnoj mećavi, a ne mogavši da se snađe ostala je zavejana na putu.

Zimska mećava i snežni nanosi veći od dva metra, odneli su i jedan ljudski život u selu Donji Taor na planini Povlen. Kako navode meštani i Gonjeg i Donjeg Taora, radi se o Radivoju Sandiću (80), koji je živeo sam u porodičnoj kući zavejanoj visokim snežnim pokrivačem. Njega je u snegu pronašao brat, čija se kuća nalazi nedaleko.

Za sada se ne zna uzrok smrti, a sahrana još nije obavljena zbog visokih snežnih nanosa. Put do kuće je neprohodan pa se očekuje da će u toku sutrašnjeg dana biti pročišćen kako bi se sahrana obavila.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA