USTUPAK RUSIMA: Tender za Železaru produžen za dva meseca

Rok za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo biće produžen do 28. februara, jer je jedini ponuđač zatražio dodatno vreme za dostavljanje konkretne ponude

  • 1

Tender za izbor strateškog partnera za Železaru u Smederevu, koji ističe sutra, biće produžen za dva meseca. Kako saznaje RTS, tender se produžava do 28. februara, a ovo je drugi put da se on odlaže.

Vlada je prethodno odlaganje odobrila na zahtev jedinog ponuđača − ruskog "Uralvagonzavoda", a ta kompanija je tražila dodatno vreme kako bi dostavila konkretnu ponudu.

Železaru Smederevo Vlada je kupila u januaru ove godine od američke kompanije "Ju-Es stil" i to za jedan dolar, pošto je ta kompanija saopštila da se povlači iz posla zbog ogromnih gubitaka i pada cena čelika na svetskom tržištu.

Smederevska železara, pod imenom "Sartid", u martu 2003. prodata je američkoj kompaniji "Ju-Es stil" za 23 miliona dolara.

Železara je, tokom proteklih desetak godina, bila veliki izvoznik i obuhvatala je do 13 odsto ukupnih prodaja iz Srbije inostranstvu. To preduzeće je, inače, osnovano pod imenom "SARTID" (Srpsko akcionarsko rudarsko topioničarsko društvo) 1913. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    26. decembar 2012 | 04:09

    Zaboravili ste da napisete da su amerikanci kupili za 24 miliona a nama prodali sartid za jedan dolar i dug od 150 miliona!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA