LJAJIĆ: "Ikea" dolazi 2013, a "Lidl" 2014!

Do kraja naredne godine moguće je da se otvori prva robna kuća "Ikee" u Beogradu, a dolazak nemačkog trgovinskog lanca očekuje se krajem 2014, rekao je ministar trgovine

  • 0

Dolazak "Ikee" na tržište Srbije očekuje se krajem naredne godine, a nemačkog trgovinskog lanca "Lidl" krajem 2014. godine, kaže ministar trgovine Rasim Ljajić.

- Do kraja naredne godine moguće je da se otvori prva robna kuća "Ikee" u Beogradu, dok se, kako su istakli u toj kompaniji, završe neke formalno-pravne procedure - rekao je Ljajić.

Nemački "Lidl" kupio je u Srbiji šest lokacija na kojima će otvarati maloprodajne objekte, a potrebno im je još devet, podsetio je Ljajić. On navodi da neke lokalne samouprave već pregovaraju sa predstavnicima "Lidla" o lokacijama za nove markete.

"Lidl" je do sada kupio zemljište u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu i Valjevu, kao i u Nišu, gde treba da otvori nekoliko objekata.

Praksa nemačkog lanca je da na tržište neke zemlje ulazi istovremenim otvaranjem više objekata, a u Srbiji se u prvoj fazi planira otvaranje 15 supermarketa.

Podsetimo, predstavnici "Ikee" ranije su navodili da imaju problema sa konverzijom zemljišta u Beogradu.

Skupština Srbija usvojila je u ponedeljak izmene Zakona o planiranju i izgradnju kojima je omogućeno da nosioci prava korišćenja u narednih godinu dana mogu ostvariti pravo na gradnju objekata bez dostavljanja dokaza o izvršenoj konverziji zemljišta.

Ministar Ljajić potpisao je danas sa osam najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji deklaraciju o unapređenju trgovinskog sektora kojom bi potrošačima trebalo da se obezbede pristupačnije cene i širi asortiman proizvoda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA