GRAČANICA: Srbima pomoć iz Francuske od 130.000 evra

  • 0

Francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" dopremila je u Gračanicu božićni konvoj sa odećom, školskim priborom, igračkama za decu i sportskom opremom u vrednosti od 130.000 evra.

Božićni konvoj je stigao u pratnji Arnoa Gujona, osnivača ove humanitarne organizacije, devet volontera i jednom novinarskom ekipom. Oni će u narednih pet dana, u raznim enklavama širom Kosova i Metohije, deliti božićne poklone najugroženijim porodicama.

Ovo je 24. konvoj koji je stigao na Kosovo i Metohiju, zahvaljujući Arnou Gujonu, koji je 2004. godine osnovao humanitarnu organizaciju "Solidarnost za Kosovo" sa ciljem da pomaže kosovskim Srbima, navodi se u saopštenju.

- Svaki od konvoja koji smo obezbedili tokom ovih osam godina, bilo da je u hrani ili drugoj pomoći, na određeni način je olakšao život Srba na Kosovu i Metohiji. Ipak, božićni konvoj, koji je već postao tradicija, uvek je nekako poseban, pa čak i za nas - izjavio je Gujon, koji se sa svojim volonterima 2. januara vraća u Beograd.

Organizacija "Solidarnost za Kosovo" broji preko šest hiljada donatora iz cele Francuske i oko 30 volontera koji učestvuju u radu ove organizacije.

Arno Gujon, osnivač organizacije, odlikovan je ove godine medaljom kralja Stefana Dečanskog, a kompanija "Novosti" mu je dodelila i specijalnu plaketu za "Najplemenitiji podvig godine".

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA