AFERA AGROBANKA: Lale Sekulić zbog bolesti neće odgovarati za malverzacije?

Krivični postupak protiv vlasnika "Habitfarm grupe" biće prekinut zbog njegove teške bolesti. Sa odlukom o prekidu postupka saglasilo se i Tužilaštvo za organizovani kriminal

  • 2

Krivični postupak protiv Radoslava Laleta Sekulića (74), vlasnika "Habitfarm grupe", osumnjičenog da je izvukao najviše novca iz "Agrobanke", biće prekinut zbog njegove teške bolesti.

- Sekulić, koji je na Vojno-medicinskoj akademiji, biće pušten na slobodu, ali moraće da nastavi lečenje. Medicinski veštaci su zaključili da nije sposoban da učestvuje u krivičnom postupku u "slučaju Agrobanke". Utvrđeno je da zbog oštećenja krvnih sudova u mozgu ima duševnu bolest i da pati od vaskularne demencije - kaže izvor "Blica".

S odlukom o prekidu postupka sagalasilo se i Tužilaštvo za organizovani kriminal. Da li će i kada postupak protiv Sekulića biti nastavljen, zavisiće od njegovog zdravstvenog stanja, ali će do tada biti na slobodi.

Sekulić je osumnjičen da su njegova preduzeća iz "Habitfarm grupe" uzela 55 miliona evra kredita iz "Agrobanke", što je najveći pojedinačni iznos. Taj kredit nije naplaćen i neće biti.

U toku dosadašnje istrage, Sekulića su optuživali i njegovi najbliži saradnici. Marija Sladić, generalna direktorka "Habitfarma", svedočila je da je Sekulić odlučivao o svemu.

- Bio je nosilac upravljačkih prava u svim preduzećima "Habitfarma". Mi smo bili slepi izvršioci - objasnila je Marija Sladić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili Piton

    28. decembar 2012 | 12:29

    Ne mora da odgovara ali mu treba uzeti svu imovinu (i onu koju je prepisao na ženu, decu, babe, tetke,...)!

  • vagrant

    29. decembar 2012 | 00:56

    Kazu da je u Ivanjici sve njegovo. Ako je duzan Agrobanci tj. drzavi, oduzeti sve i pustiti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA