AFERA "AZOTARA": Vujačić ne sme da kaže kome je nosio pare!

Bivši predsednik Upravnog odbora "Azotare Pančevo" saslušan je u vezi sa nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva

  • 0

Radoslav Vujačić bivši predsednik UO "Azotare Pančevo" i zamenik direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića, rekao je na saslušanju da policajci mogu da pretpostave kome je predavao novac.

-Ne smem da vam kažem kome sam nosio pare. Vi možete da pretpostavljate, ali ja ne mogu ništa da vam kažem o tome - rekao je policiji Radoslav Vujačić bivši direktor "Azotare Pančevo" i zamenik direktora "Srbijagasa" na saslušanju o nezakonitoj prodaji regresiranog mineralnog đubriva.

Vujačić je uhapšen krajem prošlog meseca u akciji policije u kojoj su privedeni i bivši ministar poljopreivrede Saša Dragin, zatim Zvonimir Nikezić vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" i još sedam osoba zbog sumnje da su nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili budžet za više od četiri miliona evra.

Osim njih u nastavku istrage prekjuče je uhapšeno još osam ljudi zbog sumnje da su nezakonitom prodajom mineralnog đubriva oštetili budžet za 184 miliona evra.

Krivičnom prijavom oni se terete da su učinili niz nepravilnosti u vezi sa prometom regresiranog mineralnog đubriva 2009. i 2010. godine.

Đubrivo je bilo namenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i preduzećima koja se bave poljoprivredom, a u kojima država ima svoj kapital. Đubrivo su prodavali licima koja na njega nisu imala pravo i oštetili budžet Srbije time što su omogućili da 4 privatna privredna društva dobiju veštačko đubrivo po povlašćenim cenama i na taj način pribave imovinsku korist u iznosu od 470 miliona dinara ili u to vreme oko 5 miliona evra.

BILO JE ZLOUPOTREBA!

U dosadašnjem toku istrage afera "Azotara" nekoliko osumnjičenih je priznalo da je bilo zloupotreba. Najvažniji među njima je Vujačić koji je bio predsednik Upravnog odbora Azotare i kroz čije ruke je prolazilo mnogo toga. SIgurno je da bi on mogao pružiti dokaze i pomoći da se iza rešetaka nađu i mnoga zvučnija imena.

(M. R. / Izvor: Kurir / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA