Svetski, a naš: Fijat 500 razgrabljen u svetu

Direktor "Fijat automobila Srbija" Antonio Ćezare Ferara kaže da je prvih 30.000 automobila iz ove game prodato i da se ne stiže da se naprave zalihe

  • 6

Direktor "Fijat automobila Srbija" Antonio Ćezare Ferara izjavio je da su prvih 30.000 automobila "fijat 500 L" praktično razgrabljeni i da se ne stiže da se naprave zalihe!

- Dnevno proizvodimo oko 480 vozila, a na parkingu u ovom trenutku imamo tek oko 400 vozila. I taj kontingent automobila već narednog dana kreće put Evrope. Spremamo i automobil sa sedam sedišta. Taj posao ćemo završiti do polovine naredne godine - istakao je Ferara u intervjuu "Novostima".

Samo za šest prethodnih meseci, u novoj fabrici u Kragujevcu i kod sedam ključnih kooperanata iz Italije, posao je našlo oko 2.900 radnika, a "Fijat Srbija" je sada spreman da proizvodi više od 17.000 automobila mesečno, rekao je Ferara. On je podsetio da je u delu fabrike, poznatijem kao "Karoserija", montirano oko 320 robota, a u ostalim delovima firme još oko 100.

- Tvrdim da to nemaju druge konkurentske fabrike. Čovek može da pogreši, ali ovi kompjuteri najnovije generacije - nikako. Imamo program koji nam potvrđuje da nam je svaki šraf dobro postavljen. I za to kompjuter izbaciju odgovarajući sertifikat. To prilažemo svakom kupcu - od Amerike do Australije, ako je potrebno - rekao je on.

Zasad se u Kragujevcu ne odustaje od proizvodnje "punta". U pitanju je najprodavaniji "Fijatov" automobil koji je doživeo tri verzije i koji je prodat u skoro sedam miliona primeraka.

- Imamo dobar automobil, koji je izuzetno tražen na tržištu severne Afrike - u Maroku, Tunisu i Egiptu - kazao je Ferara, i dodao da će "punto" proizvoditi sve dok postoji potražnja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sandra

    29. decembar 2012 | 14:17

    ne znam zasto,ali nasim ljudima je uvek bolje strano od domaceg!da ti daju da biras izmedju mini morisa i "fice" a da im je motor isti,karoserija sve,ti si od onih sto bi izabrao mini.to su kompleksi!!

  • vlada

    29. decembar 2012 | 12:27

    Glupi ljudi al sta ces im...Imaju pare a nemaju mozak

  • Duh Sibenka

    29. decembar 2012 | 20:36

    A da nije mozda Talijanski sve je krenilo od popularnoh Topolina za vasu informaciju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA