PILOT KRIV? Četvoro poginulo u avionu koji je sleteo sa piste i zapalio se (VIDEO)

Poginuli su pilot, kopilot, inženjer leta i stjuardesa i veruje se da se nesreća dogodila usled greške pilota. Avion je bio star četiri godine a pre poletanja posada je bila upozorena na problem sa kočnicama

  • 0

Četiri člana posade su poginula a četiri su povređena  pri prinudnom sletanju aviona na moskovski aerodrom, preneli su ruski mediji, i naveli da se avion pri sletanju zapalio! Kako prenosi "Raša tudej" poginuli su pilot, kopilot, inženjer leta i stjuardesa. Veruje se da se nesreća dogodila usled greške pilota.

Ministarstvo za hitne slučajeve prvobitno je navelo da je u avionu bilo 12 osoba, međutim prema novim informacijama u avionu je bilo samo osam članova posade.

Avion ruske niskobudžetne kompanije "Red vings", koji je leteo iz češkog grada Pardubice za Moskvu, skrenuo je prilikom prinudnog sletanja s piste i završio na obližnjem auto-putu, gde se zapalio i slomio na tri dela, prenela je ruska televizija slike zapaljenog i slomljenog aviona.

Uprava aerodroma saopštila je da su u avionu bili samo članovi posade.

- U avionu su bili samo članovi posade. Među njima nije bilo čeških državljana. Pre uzletanja, provereni su svi sistemi i rečeno nam je da su svi oni radili normalno - saopšteno je iz Uprave, prenosi sajt Gazeta.ru.

Na video konferenciji kojom je predsedavao ministar za vanredne situacije Vladimir Puhkov je saopšteno da je spasilačka operacija je završena i da su spasioci imali dovoljno ljudi i sredstava, preneo je Itar-Tas s. Svi letovi se zasad preusmeravaju na drugi aerodorm "Šeremetjevo".

"Tupoljev 204" ima kapacitet 210 putnika. Avion "Red vingsa", koji inače ima kapacitet da primi 210 putnika, bio je star četiri godine. Avijacija nedavno je upozorila da model "TU240" ima problem sa kočnicama. Sličan slučaj izletanja sa piste tog modela aviona desio se 21. decembra na aerodromu Tolmačevo, ali tada niko nije poginuo.

Niskobudžetna avio-kompanija "Red vings" nalazi se u vlasništvu ruskog tajkuna Aleksandra Lebedeva koji je na Tviter profilu izrazio saučešće porodicama poginulih i obećao "materijalnu i svu drugu pomoć" žrtvama i porodicama poginulih.

(Telegraf.rs / Tanjug /B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA