SNS: Građani, izvinite što smo kandidovali Žabu za odbornika!

Stranka je saopštila da daje podršku svim državnim organima u obavljanju poslova iz njihove nadležnosti i demantovala navode predsednika okružnog odbora te stranke u Vranju Dragana Nikolića da će SNS tužiti medije koji su preneli da je naprednjak palio automobile po Vranju

  • 2

Srpska napredna stranka izvinila se građanima Vranja zato što je, kako se navodi u saopštenju, "za odbornika kandidovala čoveka sklonog izvršenju krivičnih dela". Miloš Mladenović Žaba osumnjičen je za seriju paljenja automobila i drugih incidenata u tom gradu.

Iz SNS navode da će izboru lokalnih funkcionera centrala stranke u narednom periodu "posvetiti neuporedivo veću pažnju". Stranka je saopštila da daje podršku svim državnim organima u obavljanju poslova iz njihove nadležnosti i demantovala navode predsednika okružnog odbora te stranke u Vranju Dragana Nikolića da će SNS tužiti medije koji su "preneli da je naprednjak palio automobile po Vranju".

Iz sedišta stranke u Beogradu navode da je "predsednik Okružnog odbora SNS iz Vranja Dragan Nikolić samoinicijativno izašao u javnost sa ishitrenom izjavom da će ta stranka tužiti sve medije koji su preneli da je naprednjak palio automobile po Vranju.

Nikolić je u izjavi novinarima rekao da je akcija policije i Žandarmerije u kojoj su u Vranju uhapšena osmorica, među kojima i bivši odbornik SNS Miloš Mladenović, zbog sumnje da su palili automobile i objekte u tom gradu i ugrožavali javni red i mir "dobro osmišljena i režirana farsa" i najavio tužbe protiv medija koji su o toj akciji tendenciozno izveštavali.

U saopštenju SNS je istaknuto da stranka ne smatra da je akcija hapšenja od pre tri dana velika sramota i blamaža za sve službe koje su u njoj učestvovale, već da je sramota što je takvog čoveka imala na odborničkoj listi.

- Naprednjaci daju podršku svim državnim organima u obavljanju poslova iz njihove nadležnosti i pozivamo medije da uvek slobodno i u skladu sa novinarskim kodeksom informišu građane Srbije - navodi se u saopštenju.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoka

    31. decembar 2012 | 21:49

    Klasični naprednjački kadar!

  • Jovana

    2. januar 2013 | 12:01

    E ovo samo u Srbiji moze, ni kulture niistancanosti za pravdu. Osudise ga a jos sudjenje nije ni pocelo. Aman ljudi dajte da svako radi svoj posao i da svako odgovara ako je kriv, a ne ovakva ulicna sudjenja ko u srednjem veku. Covek je covek moze da gresi i odgovara za to, jel tolika tragedija sto je pripadnik neke stranke? Hajde da malo pogledamo i u druge stranke sta se desava, sigurno ima jos gorih dela od ovog. Ali princip je isti dok je povika na vuka lisice meso jedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA