LEKARI OPTIMISTI: Hilari Klinton je OK

- Ugrušak krvi se nalazi između mozga i lobanje iza desnog uha i Klintonova će primati odgovarajući lek koji pomaže u razbijanju tromba - navodi se u najnovijem izveštaju lekara

  • 2

Lekari koji leče američku državnu sekretarku Hilari Klinton uvereni su u njen potpuni oporavak.

Oni su rekli da je u toku terapija kojom lekari nastoje da razbiju ugrušak krvi otkriven u veni između mozga i lobanje.

Dr Lisa Bardak iz medicinske grupe Mont Kisko i dr Điđi El Bajumi sa Univerziteta Džordž Vašington naveli su da se Klintonova odlično oporavlja i da je u dobrom mentalnom raspoloženju, prenela je jutros američka agencija AP.

- Ugrušak krvi se nalazi između mozga i lobanje iza desnog uha i Klintonova će primati odgovarajući lek koji pomaže u razbijanju tromba - navodi se u najnovijem izveštaju lekara njujorške Presbiterijanske bolnice, gde je primljena u nedelju.

Ona nije pretrpela moždani udar, niti neurološka oštećenja zbog tromba, koji je formiran pošto je početkom decembra pala u nesvest u svom domu i doživela potres mozga. Klintonova je pala u nesvest jer je dehidrirala zbog stomačne infekcije.

Klintonova (65) je primljena u Presbiterijansku bolnicu kada je tokom pregleda uočen tromb, naveo je njen portparol Filip Rejns.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    1. januar 2013 | 13:01

    E " A MИ ВЕЋ ПОЧЕЛИ ДА ПРАВИМО ЖУРКУ , ИПАК ЖЕЛИМ ЈОЈ СВЕ НАЈГОРЕ И НЕИЗЛЕЧИВУ БОЛЕСТ ОВОМ МОНСТРУМУ

  • Shumadinac

    1. januar 2013 | 13:23

    E jbg...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA