AVGANISTANSKI POBUNJENIK: Princ Hari je besramni pijani šakal!

Bivši premijer Avganistana Gulbudin Hekmatjar, koji predvodi jednu od glavnih militantnih frakcija u zemlji, rekao je u intervjuu za Dejli telegraf da je 28-godišnji unuk kraljice Elizabete relikvija kolonijalne prošlosti

  • 2

Jedan od vođa avganistanskih pobunjenika nazvao je britanskog princa Harija "besramnim pijanim šakalom" koji ubija nevine Avganistance kao pilot helikoptera u NATO snagama u toj zemlji, dok je Ministarstvo odbrane Britanije odbacilo njegove optužbe.

Bivši premijer Avganistana Gulbudin Hekmatjar, koji predvodi jednu od glavnih militantnih frakcija u zemlji, rekao je u intervjuu za "Dejli telegraf" da je 28-godišnji unuk kraljice Elizabete relikvija kolonijalne prošlosti, preneo je Rojters.

- Izgleda da pojedini britanski moćnici još sanjaju o vremenima iz 18. i 19. veka i žele da se prema njihovom ambasadoru ophodi kao prema kralju, a smatraju da njihov princ može da se šeta u uniformi i da lovi ljudska stvorenja i da mogu da igraju satanističku ulogu kakvu su igrali u prošlosti - rekao je Hekmatjar.

Prema njegovim rečima, Britanija nije ništa dobila time što je ušla u "nepravedan, beskoristan i okrutan sukob" kako bi udovoljila svom savezniku SAD. Hekmatjar je na pitanja koja su mu pismeno dostavljena, odgovorio video-porukom, prenela je britanska agencija.

- Britanski princ je došao u Avganistan da ubija nevine Avganistance dok se nalazi u pijanom stanju. On želi da lovi mudžahedine svojim helikopterskim raketama bez ikakvog stida - rekao je bivši premijer Avganistana.

- On, međutim, ne shvata jednostavnu činjenicu da lov na avganistanske lavove i orlove nije tako jednostavan. Šakali ne mogu da love lavove - dodao je on.

Ministarstvo odbrane Britanije odbacilo je njegove ocene.

- Besmislica je da neko smatra da bi bilo koji britanski pilot mogao pijan da upravlja svojom letelicom - rekao je predstavnik ministarstva.

"Dejli telegraf" je naveo da je Hekmatjar napustio Avganistan sredinom 90-tih godina i da se od tada ne zna gde se on nalazi.

Američki Stejt department je stavio Hekmatjara na listu terorista jer podržava napade koje izvode talibani i pobunjenici Al Kaide. Hekmatjar je postao heroj za mnoge u Avganistanu dok je predvodio mudžahedine u borbi protiv sovjetske okupacije njegove zemlje 80-ih godina prošlog veka.

Princ Hari je bio angažovan u različitim akcijama od dolaska u Avganistan, a njegov portparol je svojevremeno rekao da "ubijanje talibana nije tema", uz ocenu da je "on vojnik, a da vojnici rade ono što treba da rade".

Princ Hari je, prema pisanju britanske štampe, očajnički hteo da se što pre uključi u operacije u borbenoj zoni pošto su u javnost dospele fotografije na kojima je nag. Hari je prvi put bio razmešten u Avganistan 2008. godine, ali je posle 77 dana povučen iz misije pošto su mediji objavili da se on nalazi na terenu, kao i da talibani nameravaju da ga napadnu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA