SAZNAJEMO: Joca Amsterdam robija u Zabeli!

Posle amnestije Jocvićeva kazna je umanjena za 25 odsto, što znači da bi u zatvoru trebalo da provede još minimum 11 godina

  • 0

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, počeo je odsluženje kazne od 15 godina zatvora u požarevačkom zatvoru Zabela, saznaje Telegraf.rs!

Sudsko veće Specijalnog suda Jociću je, posle nešto više od tri i po godine, 28. decembra ukinulo pritvor u kojem je bio od 27. aprila 2009. godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara i vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića.

Međutim, umesto na slobodu, on je prebačen u jedan od najčuvanijih zatvora, u Požarevac, u kome kazne već služe pojedini osuđeni za ubistvo Brisa Tatona, kao i osuđeni bivši pripadnici JSO, odnosno Radomir Marković, nekada načelnik DB-a.

- Jocić nije ni sekundu proveo na slobodi. Iste večeri, kada mu je pritvor ukinut, uz ogromne mere obezbeđenja iz beogradskog Centralnog zatvora prebačen je u Zabelu, u kojoj će odslužiti ostatak kazne - kaže naš izvor.

Jocić je na izdržavanje kazne upućen po presudi kojom je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi bombaš, u julu 1995. godine. Posle amnestije ta kazna je umanjena za 25 odsto, što znači da bi u zatvoru trebalo da provede još minimum 11 godina.

- On će ubuduće na suđenje za ubistvo Pukanića, ali i za napad na služebena lica, kao i postupak koji se protiv njega vodi zbog nezakonitog držanja oružja, biti dovožen iz Zabele - dodaje sagovornik Telegrafa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA