KRIMOSI SE RADUJU: Uragan Sendi uništio tone ključnih dokaza njujorške policije!

Kada je oluja zahvatila grad, voda je prodrla u skladišta i potopila stotine zaplenjenih automobila, kao i preko 9.000 barela DNK dokaza i na hiljade komada oružja

  • 0

Njujorška policija ostala je bez tona ključnih DNK i drugih dokaza jer je uragan "Sendi" uništio njena dva skladišta koja se nalaze u luci.

U skladištima su se nalazile stotine zaplenjenih automobila, kao i preko 9.000 barela DNK dokaza i na hiljade komada oružja.

Kada je oluja zahvatila grad, voda je prodrla u skladišta i potopila dokaze, prenosi ruska TV stanica "Raša tudej".

Sada su sudovi u velikim problemima jer je sve više slučajeva kada policajci moraju da posvedoče da dokazi postoje ali da nisu dostupni.

Neposredno pre nego što se Njujork našao na udaru uragana krajem oktobra, američko ministarstvo pravde dodelilo je 1,25 miliona dolara na ime projekta koji bi njujorškoj policiji omogućio da efikasnije skladišti DNK dokaze kako bi se oborile nepravedne presude.

Osoblje policije od avgusta radi na konsolidaciji pet skladišta, uključujući ta dva koja su uništena u uraganu, i spajanju u jedno skladište.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA