NOVINARU PRETILI SMRĆU: Snimićemo ti sahranu

Slobodanu Rakoviću, autoru emisije Otvoreno na regionalnoj televiziji u Valjevu, nepoznati muškarac pretio putem telefona

  • 0

Novinaru ekonomskog dnevnika "Pregled" i autoru emisije "Otvoreno" na regionalnoj televiziji "VTV"  Slobodanu Rakoviću iz Valjeva nepoznati muškarac je telefonom pretio smrću.

- Mi snimamo sahrane, snimićemo i tvoju - poruka je koja je Rakoviću upućena sinoć oko 20 sati.

O ovom slučaju je obaveštena valjevska policija i Udruženje novinara Srbije.

- Muški glas mi je rekao "mi snimamo sahrane, snimićemo i tvoju". Ja sam odmah nakon toga pokušao da pozovem taj broj mobilnog telefona, ali je očito kartica odmah posle poziva meni izvađena iz aparata i bačena. Obavestio sam najpre policiju i predao im broj telefona, a potom i Udruženje novinara Srbije - kaže Raković.

Novinar Slobodan Raković kaže da ga pretnje nisu uplašile, ali upozorava da se konstantni pritisak na medije i novinare nastavlja.

- Ja se takvih dripaca ne plašim. U emisiji "Otvoreno" raskrinkao sam mnoge i otvoreno govorio o problemima. U listu "Pregled" pisao sam i bavio se gotovo svim spornim privatizacijama. Očito da to nekome ne odgovara. Ali ja neću odustati od svega toga. Nastaviću da se bavim tim temama i dalje - kaže Raković.

Pre Rakovića, krajem prošle godine preteće SMS poruke je dobijao i glavni i odgovorni urednik valjevske televizije "VTV", Milan Milinović.

U valjevskoj policiji potvrđuju da su započeli istragu povodom pretnji koje su upućene ovom novinaru.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA