Još traže nestale u snežnim smetovima!

Zbog niskih temperatura, strahuje se da nestali meštani Medveđe i Suvobora više nisu živi. Mnoga sela odsečena su od sveta, a u njima uglavnom živi starije stanovništvo

  • 1

Potraga za nestalima u smetovima u Srbiji se nastavlja, iako se sumnja da oni više nisu živiGoran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije kaže da se strahuje za živote nestalih, jer su prethodne noći temperature bile izuztetno niske.

U opštini Medveđa traži se  72-godišnji Radosav Perović. Na padinama Suvobora u toku je potraga  za Milutinom Nikolićem (75), koji je nestao pre pet dana.

Na području opštine Brus sprovedene su tri akcije spasavanja meštana koji su hitno morali kod lekara. Dve trećine ove opštine zavejano je snegom a put do odsečenih sela i zaseoka mogao bi da bude probijen tek za dva dana.

Sneg odnosi živote i po Evropi

Policija u Poljskoj je saopštila da se deset osoba smrzlo tokom vikenda kada se temperatura spustila do 27 stepeni ispod nule. Ova je jedna od najhladnijih zima u toj zemlji, koja je dosad odnela ukupno 46 života.

U Češkoj Republici jedan 26-godišnji mladić nađen je mrtav kod mesta Opava, a u Litvaniji zbog hladnoće umrla najmanje tri lica.

Bugarska se pet dana suočava sa olujnim vetrom i snegom koji je već odneo pet života. Snežno nevreme je poslednjih dana pogodilo i Rumuniju, u kojoj zavejanim građanima pomaže i vojska. Nevreme je dosad odnelo četiri života.

(Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA