NIŠ: Ilegalni imigrant ostao bez noge!

Državljanin Bangladeša Saib Eli Kemal (26), ilegalni imigrant, teško se povredio prilikom pokušaja da uskoči u voz na železničkoj stanici u Bujanovcu, zbog čega mu je na niškoj Klinici za ortopediju odsečena noga!

  • 1

Državljanin Bangladeša Saib Eli Kemal (26), ilegalni imigrant, teško se povredio prilikom pokušaja da uskoči u voz na železničkoj stanici u Bujanovcu, zbog čega mu je na niškoj Klinici za ortopediju odsečena noga!

Nesrećni čovek je sa grupom sunarodnika ilegalno ušao na teritoriju Srbije, najverovatnije iz pravca Kosova, a iz Bujanovca je imao nameru da stigne do Beograda, odakle bi nastavio put ka zapadnoj Evropi.

Goran Jovčić, portparol Policijske uprave u Vranju, saopštio je da je do nesreće došlo zbog Saibovog pokušaja da uskoči u voz koji je već krenuo sa železničke stanice.

- On i još nekoliko ilegalnih migranata pokušali su da se ukrcaju u voz koji je bio u pokretu. Prilikom pokušaja da uskoči u vagon, on je pao i teško povredio nogu, zbog čega smo ga najpre prebacili u bolnicu u Bujanovac, zatim u Vranje, pa u Niš – kaže Jovčić za naš portal i dodaje da su se ostali ilegalni migranti razbežali i da policija traga za njima.

Miloš Stanojlović, zamenik direktora Klinike za ortopediju, kaže da je Saib Eli Kemal zadobio veoma komplikovanu povredu koja je zahtevala amputaciju dela noge.

- Njemu su stopalo i donji okrajak potkolenice bili potpuno zdrobljeni, zbog čega nismo imali drugog izbora nego da izvršimo amputaciju. Sada je stabilan i nije životno ugrožen – kazao je za Telegraf rs. Stanojlović.

Nesrećni imigrant oporavlja se od zadobijenih povreda, ali nije u stanju da komunicira ni sa kim jer osim maternjeg ne zna nijedan drugi jezik.

- On prima terapiju, jede ono što mu damo, ali ne zna ni engleski niti bilo koji drugi jezik, tako da s njim nemamo nikakvu komunikaciju  – kažu lekari koji brinu o Saibu Eli Kemalu.

Ilegalni imigranti zatečeni na teritorije Srbije u najvećem broju slučajeva se prekršajno kažnjavaju nakon čega bivaju proterani sa teritorije Srbije.

Oni koji zatraže azil imaju pravo da ostanu u našoj zemlji dok se ne odluči o njihovom zahtevu. Najveći broj ilegalnih imigranata na teritoriju Srbije stiže iz Azije i Afrike, a Srbija im je samo tranzitna destinacija na putu ka Evropi.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anita

    3. januar 2013 | 16:15

    Ma jok, Srbija im je krajnja destinacija :) Uvek me potresu priče ljudi koji stradaju na putu u obećani život. Prošla sam tim putevima i zato se uvek pomolim se Bogu za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA