DODIK: Žele da me uklone sa vlasti!

Predsednik Republike Srpske izjavio je da u ovu zemlju stiže novac iz inostranstva ne bi li se spremilo neko proleće s krajnjom namerom da se on ukloni s vlasti, a Republici Srpskoj oduzme sva nadležnost.

  • 9

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio kako u ovu zemlju pristiže novac iz inostranstva ne bi li se "spremilo neko proleće" s krajnjom namerom da se on ukloni s vlasti, a Republici Srpskoj oduzme sva nadležnost.

- Očigledno je da određena zapadna diplomatska predstavništva daju novčanu potporu nevladinom sektoru i plaćaju medije u RS - rekao je Dodik.

Dodik je kao dokaz naveo posetu američkog ambasadora Patrika Muna privatnoj BN televiziji.

- Televizija BN postala je informativni centar stranaca u RS - kazao je Dodik čudeći se što se se uz svaku izjavu predstavnika vlasti u programima te medijske kuće daje i mišljenje onih koji se vlasti protive. On dodaje da pokušavaju da se iskoriste postojeće poteškoće na socijalnom i ekonomskom planu da bi se sprovele političke promene.

Na Dodikove optužbe reagovala je Partija demokratskog progresa (PDP) koja je saopštila da je predsednik Republike Srpske podelio RS na one koji podržavaju njega i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), i na one druge, koje smatra izdajnicima.

- Priča o deset miliona maraka koje je nekakav centar moći iz inostranstva 'ubacio' u RS da bi se srušio Dodik je samo još jedna izmišljotina, kao što su bile slične priče o navodnoj želji "zemunskog klana" da ubije Dodika, o tome kako vehabije kupuju zemljište u Dodikovom selu ili kako je u BiH stiglo hiljadu teheranskih agenata sa zadatkom da prate Dodika - piše u saopštenju PDP.

- Dodik i njegovi tajkuni su naneli nesagledivu štetu Republici Srpskoj i o pravoj razmeri ove katastrofe znaće se tek kad konačno odu sa vlasti - smatra PDP.

Partija demokratskog progresa je osudila Dodikov napad na bijeljinsku BN televiziju koju je označio kao plaćeničku.

PDP smatra da je ta televizija na meti predsednika RS "samo zato što ih je posetio američki ambasador i zato što, nakon što emituje šta kaže vlast, objavi i šta misli opozicija".

- Ovim napadom Dodik se potpuno razotkrio kao neko ko želi da uguši slobodno novinarstvo, dok je svojim nereagovanjem Udruženje novinara RS ipak pokazalo da je samo produžena ruka SNSD i Milorada Dodika - ocenjuje PDP u saopštenju.

(M. R. / Izvor: Beta, Jutarnji.hr / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    4. januar 2013 | 10:41

    Drzite vi njega, zato jeste i zapali u duboku recesiju, ne mozete proviriti iz svog entitetica. Sve vam je pokrao, a sta vam garantuje? Truje vas nacionalizmom, a vi mu klicete i dokazujete da ste maloumni (cast izuzecima). Svi u svijetu se rjesavaju diktatora, samo ga vi prigrlili. Oderao vas kao macku, sto dokazuje koliko je mudar-nasao taktiku kojom vlada, a vi svi nasjeli! Ja vam od srca zelim da konacno ozdravite od te maloumnosti!!!

  • acme

    4. januar 2013 | 06:58

    Stvorio je armiju nezaposlenih, i one firme koje su dobro radile prije desetak godina sada su ugasene. Omogucio je sviti oko sebe da opljacka ovaj narod i sad nas kao plasi da niko nezna braniti Srpsku nego on! Putuj Mile izaci ce sunce sutra i bez tebe...

  • Ccc

    3. januar 2013 | 20:04

    Zasvrbila guza, ha? Nemas vise od koga krasti, pa odjednom svi zavjeru kuju protiv tebe. Jadan tvoj entitet sa tobom, dobro se napatio, ali eto, nije nicija do zore gorila! Izgleda da je tvoja sasvim utihnula. Bas mi nesto zao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA